Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros treu pit

L'alcalde de Lleida qualifica la investigació de Fiscalia d'''atac integral'' a la seva persona i exigeix una rectificació pública a CiU, ERC i el Comú per les acusacions realitzades durant la campanya

Àngel Ros, Fèlix Larrosa, Montse Mínguez, Sara Mestres, Francesc Sapena
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de bona part del seu equip de govern, amb plenes mostres de satisfacció després d'informar sobre l'arxiu de la denúncia presentada per Marta Camps. (Foto: ACN)
Després que la Fiscalia Anticorrupció hagi arxivat la denúncia que va fer l'exprimera tinent d'alcalde de la Paeria, Marta Camps, contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, per suposades irregularitats penals en la gestió municipal, el mateix paer en cap ha realitzat una compareixença pública en què ha comptat amb el suport de bona part del seu equip de govern i també la seva família. Ros, que no ha amagat la seva plena satisfacció per la comunicació judicial, ha dit que el procés ha estat un ''atac integral'' a la seva persona i a la institució i ha exigit també una ''rectificació pública'' als grups de CiU, ERC i el Comú pels ''atacs'' que li van fer durant la passada campanya electoral aprofitant la causa oberta.


El text que el fiscal anticorrupció Fernando Maldonado va enviar al lletrat d'Àngel Ros, Francesc Sapena, diu textualment que ''en relació amb les diligències incoades en virtut de la denúncia presentada per Marta Camps contra vostè en la seva condició d'alcalde de Lleida, posem al seu coneixement que, després de les investigacions pertinents, s'ha acordat l'arxiu de la denúncia en entendre que no s'ha comès cap fet delictiu algun''. La notificació es va enviar amb data d'ahir dilluns 26 d'octubre però no ha estat fins aquest dimarts que tant l'alcalde Ros com l'exprimera tinent d'alcalde l'han fet pública per tal de valorar-la.
 
Ros, que ha fet la valoració institucional acompanyat de Sapena, ha volgut agrair en primer lloc el treball ''rigorós i minuciós'' que en tot el procés han fet els funcionaris, treballadors municipals i regidors' a l'hora de recopilar la informació requerida pel fiscal. També ha agraït les mostres de suport i confiança del personal i de molta gent i ha destacat el respecte dels funcionaris de la Fiscalia vers els representants de la Paeria.
 
Tot seguit, Ros ha considerat que amb la denúncia s'ha volgut qüestionar el funcionament de la Paeria, així com l'honorabilitat dels seus treballadors. Un qüestionament, ha dit, que ''fa mal'' a la institució en conjunt. L'alcalde ha afegit que des del primer minut va estar convençut que no hi havia cap delicte i ha remarcat que la Paeria mai no hauria estat investigada sense una ''denúncia interessada''.
 
En aquest sentit, Ros també ha qualificat el procés viscut com a ''molt dur'' però que, una vegada ha finalitzat, li dóna ''legitimitat i forces renovades'' per continuar al capdavant de la Paeria. Ha estat llavors quan ha assenyalat que, malgrat els ''duríssims atacs'' rebuts durant un any, al maig va guanyar les eleccions municipals ''clarament'', amb dos escons de diferència respecte de la segona força, tot i perdre de llarg la majoria absoluta, la qual cosa l'ha portat a fer un pacte amb Ciutadans (C's).
 
Exigència d'una rectificació pública
 
Ros s'ha mostrat molt decebut per la resposta d'algunes formacions polítiques en relació amb la denúncia de Camps i tot el procés judicial. En concret, ha anomenat CiU i el seu portaveu –sense citar-lo–, Toni Postius, ERC i l'agrupació d'electors del Comú. Ha considerat que alguns d'aquests partits es van convertir en ''mers altaveus de la denúncia'' sense que els fets estiguessin provats. Això, segons Ros, va fer que durant la campanya fos víctima de durs atacs i que aquest ítem es convertís en el ''seu únic guió''.
 
L'alcalde ha demanat i exigit especialment als caps de llista d'aquestes formacions que rectifiquin les acusacions ''infundades'' i ha apostat per continuar treballant ''amb responsabilitat, tota la cura del món pels assumptes polítics i la fita posada en donar el millor de nosaltres mateixos''.
 
Acte solemne amb aplaudiments i alguna llàgrima
 
La comunicació oficial de l'arxivament de la denúncia ha comptat amb la presència de bona part de l'equip de govern socialista de la Paeria i també amb la família d'Àngel Ros, que s'han assegut als laterals del Saló del Retaule. Les bancades del públic també s'han omplert dels més pròxims a l'alcalde i alguns treballadors de la institució. Només entrar a la sala, Ros ja ha rebut els primers aplaudiments, que s'han repetit quan ha comunicat l'arxivament de la denúncia i en finalitzar el seu discurs. Després de les preguntes dels periodistes, Ros s'ha aixecat i s'ha fet fotos amb els regidors, alguns dels quals, com Sara Mestres, no han pogut deixar escapar l'emoció del moment en forma de llàgrimes. L'emoció també era palpable entre els familiars directes de l'alcalde.
 
Un afer que comença després de deixar Camps fora de la llista electoral
 
Va ser al febrer de 2015 quan Àngel Ros va cessar Marta Camps com a primera tinent d'alcalde. La mala maror era palpable entre els dos des de feia temps, tot i que un any abans Camps era la mà dreta de Ros. La relació es va trencar quan Ros va anunciar que es tornaria a presentar com a cap de llista del PSC a Lleida i relegava Camps a un segon lloc i, finalment, fora de la llista electoral.

Al cap de pocs dies, Camps va presentar la denúncia contra Ros per irregularitats administratives i despeses no justificades a la Paeria. Va ser aleshores quan personal de la Fiscalia Anticorrupció i l'Oficina Antifrau va entrar a registrar la Paeria buscant documentació. Mentrestant, Ros i Camps es van creuar denúncies per calúmnies i injúries que encara estan en tràmit.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat