Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Onze restaurants participen en la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues

Oferiran menús especials durant els caps de setmana i festius del 31 d'octubre al 13 de desembre amb productes típics d'aquesta comarca com l'oli d'oliva, el pa, els fruits secs o el vi

Mostra Gastronòmica de les Garrigues
Presentació de la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues. (Foto: ACN)
Un total d'onze restaurants participen en la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues que organitza el Consell Comarcal amb l'objectiu de donar a conèixer la cuina característica de les Garrigues, així com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als plats. La Mostra, que s'ha presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida, tindrà lloc els caps de setmana i festius del 31 d'octubre al 13 de desembre. Els restaurants participants oferiran menús especials per la Mostra amb productes d'alta qualitat elaborats a la comarca com ara l'oli, el pa o els fruits secs, juntament amb els diversos cellers de vi de la comarca. En l'edició de 2014 es van servir més de 1.200 menús, un 6% més que l'any anterior.


La cuina garriguenca es caracteritza per oferir un gran assortiment de plats en què l'oli d'oliva verge extra que s'elabora a les cooperatives de la comarca és el principal protagonista. 

El diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha afirmat que la mostra és "un exemple de promoció gastronòmica però també turística de la comarca". Segons ha assenyalat el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, en l'edició de l'any passat es van servir més de 1.200 menús, un 6% més que l'any anterior.

En la presentació hi ha participat Carme Mora, propietària del restaurant Els Fogons de la Carme, a Cervià de les Garrigues. La cuinera ha destacat el paper fonamental de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal de les Garrigues en la promoció turística dels locals de restauració i dels pobles. 

La consellera de Promoció Econòmica i Turisme de les Garrigues, Anna Feliu, ha posat en valor els productes de proximitat zero assenyalant que és del tot necessari que el visitant aprofiti la visita als restaurants per conèixer també el paisatge de les Garrigues, així com els seus productes i el seu patrimoni arqueològic.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat