Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

PSC i CiU acorden desencallar la rehabilitació del parc de les Basses i desenvolupar-la per fases

La Paeria preveu licitar els primers espais i equipaments durant el primer trimestre del 2016

Basses d'Alpicat
Aviat ens retrobarem amb les Basses? (Foto: Arxiu)
Els grups del PSC i de CiU han presentat aquest divendres, per separat, l'acord a què han arribat ambdues formacions per desencallar la recuperació del parc de les Basses, que es farà per fases, mantenint el parc d’oci familiar amb l’opció dels Barrufets.


CiU i PSC han coincidit a fer una crida a la resta de grups municipals perquè se sumin a aquest projecte per recuperar les Basses. Per fer-lo possible serà necessari aprovar un nou plec de condicions -que properament passarà pel Ple- que preveu obrir durant el primer trimestre de 2016 la licitació per adjudicar el càmping anb l'objectiu que la capital del Segrià pugui recuperar aquesta fórmula d'allotjament, segons ha explicat el president del grup de CiU, Toni Postius. De retruc, es recuperaria la zona esportiva i el parc urbà per a ús lúdic, educatiu, cultural o ambiental.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que la Paeria tindrà enllestit el nou Pla parcial per a les Basses d'aquí a tres mesos i preveu que es podrà aprovar el primer trimestre del 2016, així com els plecs de condicions que, immediatament després, es licitaran per separat. Amb l'acord anunciat aquest divendres, el punt de l'ordre del dia de la Comissió d'Urbanisme, de resolució de les al·legacions de les Basses i d'aprovació de l'anterior plec, ha quedat sobre la taula i no anirà al pròxim Ple, sinó al primer trimestre del 2016.
 
Toni Postius ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit que, "després de vint anys sense una solució definitiva per a les Basses, la ciutat recuperi el càmping, es remodelin les instal·lacions esportives ja existents i es recuperi la zona de parc urbà per a ús de la ciutadania, que comptaria amb una partida pressupostària plurianual per garantir el seu manteniment". "No podíem perdre un altre mandat més per arranjar i reactivar aquest espai", ha defensat.
 
Pel que fa al projecte dels Barrufets, Ros ha explicat que fins ara es comptava amb operadors, a més d'inversors, que havien manifestat interès a concórrer a les diferents parts específiques. "Amb el model anterior s'havien de posar d'acord amb el llicenciatari de tot el parc i ara concorreran individualment en els diferents blocs que traurem a concurs", ha dit
 
El projecte de les Basses preveu la rehabilitació d'aquest espai mitjançant la creació d'un parc d'oci familiar. L'Ajuntament de Lleida va obtenir l'ús de la marca Barrufets –que està en vigor i es prorrogarà– i que posarà a disposició del concessionari d'aquesta part. A les Basses també estan previstos un càmping, un restaurant, un espai comercial autoritzat de 2.500 metres quadrats, ampliacions dels espais esportius, un hotel i un espai públic de lliure accés que representa la part més gran del parc.
 
Així mateix, l'alcalde de Lleida ha recordat que el projecte preveu l'ampliació de l'àrea de les Basses amb 7 hectàrees més i ha indicat que hi ha converses i possibilitats d'acord per fer possible aquesta incorporació, que se sumaria a les 19 hectàrees de terrenys municipals què el parc té en l'actualitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat