Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida, distingit amb el Premi Reina Letizia 2015 d'Accessibilitat Universal de Municipis

La Paeria s'emporta el guardó amb el projecte "La majoria d'edat d'una Lleida accessible"

Ajuntament de Lleida, La Paeria
Imatge de la façana de la Paeria. (Foto: Arxiu)
L'Ajuntament de Lleida ha estat premiat amb el guardó Premi Reina Letizia 2015 amb el projecte "La majoria d'edat d'una Lleida accessible' en la modalitat Accessibilitat Universal de Municipis. El projecte presentat per la Paeria fa una revisió de totes les accions d'accessibilitat en els diferents àmbits de la ciutat que passen per accions de mobilitat urbana, des dels serveis de transport adaptat, taxis o autobusos als codis QRM; accions en matèria d'habitatge, d'educació, de formació, d'oci, de cultura i d'esports, on destaquen actuacions i projectes com ara les escoles municipals esportives, que porten a terme activitats adaptades per a nois i noies amb discapacitats, i accions de foment de la inserció laboral de persones amb discapacitat mitjançant contractes i convenis de pràctiques laborals dins del propi consistori.
 

D'altres accions són les de comunicació i d'impuls de la participació d'aquest col·lectiu en la vida social de la ciutat i l'adaptació de les noves tecnologies de la informació, com és la creació d'una app, eAccessible, que permet saber quins establiments de la ciutat són accessibles mitjançant una aplicació de telefonia mòbil, una actuació que va rebre la felicitació de las Nacions Unides Discapacitat i Accessibilitat.
 
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que aquest guardó reconeix l'esforç que es fa des de la Paeria per a la normalització i la integració de la ciutadania, així com per a la seva participació activa en l'àmbit local. Ros ha explicat que el conjunt d'accions que es mostren en el projecte contribueixen a la sensibilització i fomenten la igualtat ciutadana. L'alcalde ha afegit que la Paeria continua treballant amb els mateixos objectius de fons que l'han fet mereixedora d'aquest guardó.
 
L'element clau en el desenvolupament d'aquestes polítiques i accions municipals d'accessibilitat ha estat l'elaboració el 2006 del Pla local d'acció per afavorir la participació i la inclusió de les persones amb discapacitat a Lleida. Es tracta d'un Pla integral que ha actuat com a eix vertebrador i impulsor de les polítiques locals d'integració per a persones amb discapacitat, amb un treball intensiu i participatiu de la ciutadania i les entitats del sector.
  
El Premi Reina Letizia està dotat amb 15.000 euros i serà entregat durant el primer trimestre de 2016. El Premi té com a finalitat el reconeixement als municipis que han desenvolupat una tasca continuada en un període de temps no inferior a cinc anys en el camp de l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat al medi físic, l'educació, l'oci, la cultura, l'esport, el transport, el turisme i les noves tecnologies de la informació i de la comunicació.
 
Lleida ha obtingut el Premi d'Accessibilitat Universal de Municipis en la categoria destinada a municipis de més de 100.000 habitants, mentre Almodóvar del Campo (Ciudad Real) ha obtingut el guardó per a municipis de fins a 10.000 habitants i Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Plasencia (Càceres) comparteixen el premi destinat a ciutats d'entre 10.000 a 100.000 habitants.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat