Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Mònica Lafuente serà la candidata del PSC al Congrés per Lleida després d'imposar-se a Víctor Orrit

Ha obtingut 278 vots a les primàries pels 157 del seu rival

Mònica Lafuente, Agnès Pardell, Joaquim Llena, Partit Socialista de Catalunya
Imatge d'arxiu de Mònica Lafuente (a la dreta) quan era diputada al Parlament, acompanyada dels altres dos diputats per Lleida d'aleshores, Agnès Pardell i Joaquim Llena. (Foto: ACN)
L'exdiputada al Parlament Mònica Lafuente serà la cap de llista del PSC per Lleida en les pròximes eleccions al Congrés del 20 de desembre. S'ha imposat al seu rival en les primàries, l'exalcalde de Tremp Víctor Orrit, per 278 (62%) vots a 157 (35%). En total, han votat un total de 447 militants d'arreu del territori lleidatà.


La candidata al Congrés, Mònica Lafuente, ha apuntat que "la meva tasca en aquesta campanya i més enllà, siguin quins siguin els resultats electorals, serà seguir treballant per les terres de Lleida, el Pirineu i l'Aran fent arribar la seva veu i les seves necessitats a Madrid". Lafuente ha avançat també que, "en cas de ser elegida diputada, la meva prioritat seran el sector agroalimentari i el del món rural, que són els principals sectors de l'economia a les nostres terres, però també cabdal per al país, que tant els governs de CiU com del PP han anat arraconant". Com a prioritat, Lafuente ha afirmat també que "cal recuperar l'agenda i les emergències socials com a centre del debat i l'acció política, que en els anys dels governs de dretes han desembocat en la pràctica desaparició dels serveis i drets a les persones".
 
L'assemblea de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran celebrada aquest dijous ha servit també per determinar les persones que conformen la resta de la llista socialista després que aquells militants que així ho desitgessin haguessin comunicat la seva voluntat de forma part de la candidatura. Ara la comissió nacional de llistes completarà la llista per Lleida al Congrés i al Senat. Pel que fa al Senat, encapçalarà la llista Paco Boya.
 
Pel primer secretari de la Federació, Àngel Ros, "Lafuente i un conjunt de companys i companyes representaran les terres de Lleida i el Pirineu al Congrés dels diputats". Sobre el procés electoral, Ros considera que "ha de servir per confrontar programes i propostes pel conjunt de les terres de Lleida i del Pirineu". Ros ha afegit que "el 20 de desembre hi ha una oportunitat que no podem deixar escapar, que és el canvi necessari al Govern de l'Estat", i que "no podem seguir amb un Govern tant immobilista com el del PP, que tant mal ha fet per a les relacions entre Catalunya i la resta de l'Estat però també per a territoris com el nostre, que han estat oblidats per la dreta, a Catalunya i Espanya, en els darrers anys". En aquest sentit, ha dit que "aquest canvi necessari, com hem fet històricament, només pot ser liderat pels i les socialistes".
 
Sobre el procés participatiu engegat per la Federació amb l'objectiu de triar el candidat per a les eleccions al Congrés, Àngel Ros ha explicat que "hem seguit la mateixa dinàmica per triar els caps de llista de les darreres eleccions. Hem fet un procés que ha culminat amb una votació que s'ha dut a terme, en aquesta ocasió, a tretze seus electorals. Un procés que ha permès confrontar les propostes dels dos candidats i que ha culminat amb l'elecció democràtica per part dels militants de la nostra cap de llista per Lleida".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat