Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Cooperativa Safrà de les Garrigues preveu una producció superior als 12 quilos, el triple que la campanya passada

L'entitat i el Gremi de Pastissers de Lleida presentaran en la 4a Festa de la Rosa del Safrà panellets i coques elaborats amb aquest producte

brins, camp, collita, flors, safrà, Cervià de les Garrigues
Flors de safrà, a la finca d'un dels socis de la Cooperativa Safrà de les Garrigues. (Foto: FCAC)
La Cooperativa Safrà de les Garrigues preveu superar enguany els 12 quilos d'aquest producte, triplicant així els 4,5 quilos produïts la campanya passada. Aquest any s'han plantat més de 8.000 quilos de bulbs –uns 3.000 més que l'any passat– i les plantacions ja han entrat en plena producció. A més, juntament amb l'interès de bona part dels socis d'augmentar la superfície de plantació, 24 socis nous han entrat a la Cooperativa, que ja supera la seixantena de socis de diferents punts de Catalunya. La Cooperativa també ha arribat a un acord amb el Gremi de Pastissers de Lleida per crear nous productes com ara panellets o coques amb safrà, que es presentaran dissabte en la 4a Festa de la Rosa del Safrà.


També com a iniciativa d'aquest any es durà a terme una fira itinerant pels pobles d'on són els productors amb l'objectiu de donar a conèixer el safrà amb tallers i demostracions de com se selecciona la planta i el seu ús gastronòmic.
 
El cultiu del safrà va iniciar una potent recuperació fa uns tres anys, després d'haver gairebé desaparegut, amb l'objectiu de diversificar la producció agrària a les zones de secà, on són tradicionals els conreus de fruita seca i olivera. El safrà és un producte altament valorat que es comercialitza a uns 8.000 euros el quilo.
 
Després de triplicar la producció i superar la seixantena de socis, la Cooperativa Safrà de les Garrigues té noves perspectives de creixement amb l'ampliació de socis en la pròxima junta rectora, així com la incorporació de dues dones en el consell rector de la Cooperativa.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat