Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell estrena un nou recorregut adaptat al públic infantil

S'ha renovat l'apartat audiovisual amb la introducció de dibuixos animats per tal de fer més amena la visita als més joves

vídeo, audiovisual, canals d'Urgell, guia, infants
La guia de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, mostrant un vídeo animat creat per al públic infantil. (Foto: ACN)
L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, ubicat a la Casa Canal de Mollerussa, ha estrenat un nou recorregut adaptat al públic infantil amb l'objectiu de donar a conèixer d'una forma més amena als més joves la història i la importància d'aquesta infraestructura hídrica per a la plana de l'Urgell.


La directora de l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, Maribel Pedrol, ha explicat que van veure la necessitat d'adaptar la visita als escolars d'educació infantil i de primària davant de l'elevat nombre d'escolars que visiten el complex, perquè "per aquestes edats vèiem que ens faltava alguna cosa". Per això, s'ha desenvolupat un nou muntatge audiovisual amb dibuixos animats fets amb tecnologia 3D per ordinador, així com d'altres elements que permeten als més joves interactuar durant la visita i poder entendre la importància del canal d'una forma més amena.
 
En aquest sentit, s'ha creat el conte Gaia i la gota de la vida, amb què es vol simbolitzar que quan la gota d'aigua representada en el personatge de Gaia cau a la plana de l'Urgell la converteix en una terra d'aigua. Altrament, també s'ha introduït un nou programari informàtic que permet controlar en tot moment les llums, el so i el vídeo, tant pel que fa al nou recorregut infantil com per al dels adults.
 
El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, ha destacat que fins ara la visita a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell podia resultar "una mica dura" per als més joves i per això s'ha adaptat amb dibuixos i un relat més amè perquè aquest col·lectiu "pugui gaudir-ne molt més". El president de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, Ramon Carné, ha explicat que l'objectiu del nou itinerari és acostar als nens de les escoles d'una forma més planera la història i la importància que va suposar l'arribada de l'aigua a la plana de l'Urgell a partir de la construcció del canal.
 
En el mateix sentit s'ha pronunciat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, que s'ha mostrat convençut que la nova iniciativa comportarà que més infants d'arreu de Catalunya puguin visitar l'espai, més enllà dels nens de les cinc comarques per on discorren els canals d'Urgell, que són els principals visitants de l'Espai. Així, ha defensat la importància "de poder oferir la realitat palpable que és aquesta infraestructura del canal d'Urgell i aquesta agricultura tan potent de regadiu que tenim des de fa 150 anys" per tal de potenciar encara més l'oferta turística del territori.
 
El disseny i la posada en marxa del nou recorregut adaptat per a infants, que ha estat desenvolupat per Lloc Audiovisuals i Onion Lab, ha suposat una inversió de 97.000 euros, dels quals 37.000 han estat aportats pel Consorci del Museu de l'Aigua dels Canals d'Urgell, que va destinar part del romanent abans de la seva dissolució, i la resta pel Consorci Leader.
 
L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell rep anualment entre 8.000 i 10.000 visitants, dels quals uns 4.000 són escolars i d'aquests entre 2.000 i 2.500 són infants d'entre 3 i 9 a anys, als quals s'adreça aquest nou itinerari que s'ha posat en funcionament.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat