Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida s'omple de color a la tardor

“Colors de Tardor” és el nou programa d’activitats que aplega quatre-centes setze propostes lúdiques en cinquanta-set escenaris diferents

programa,activitats,tardor,alcalde
Presentació del nou programa d'activitats de la ciutat. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida s’omple de color durant els mesos de tardor gràcies al programa d’activitats “Colors de Tardor”, que, coordinat per l’Ajuntament de Lleida, proposa a la ciutadania quatre-centes setze propostes lúdiques i participatives de tot tipus en cinquanta-set escenaris diferents de la ciutat, omplint, d’aquesta manera, tots els barris de Lleida amb música, teatre, dansa, màgia, oci, cultura, esport, ciència i activitats infantils.


Enguany, com a novetat, el programa "Colors de Tardor" inclou l’exposició de Joan Oró, l’exposició sobre el POUM a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol, les visites guiades a l’Arxiu Arqueològic Municipal o les visites al Museu de Cultura Popular-Casa dels Gegants. Com a activitats culturals, el paer en cap ha destacat el certamen Jazz Tardor i la gran oferta que ofereix la Llotja de Lleida, com, per exemple, el musical de Mecano, Rosana, El Llac dels Cignes o l’espectacle humorístic de Berto Romero. Pel que fa a espectacles, cal destacar la celebració del cent cinquanta aniversari dels Camps Elisis de Lleida, en què es podrà gaudir d’activitats teatrals amb companyies lleidatanes, activitats infantils i l’actuació de la Banda Municipal a la Glorieta. Cal subratllar també les fires, amb la Fira de la Cervesa i la Fira del Vi, plenament consolidades a la ciutat. Les activitats teatrals estaran ben representades amb la 23a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa i la festa del trenta-tres aniversari de l’Aula Municipal de Teatre.

La història també estarà present a la tardor lleidatana amb diverses recreacions històriques com l’arribada del rei Jaume I i altres esdeveniments com les Nits de Lluna Plena, l’acte commemoratiu de l’Onze de Novembre a la Seu Vella o la commemoració del vint-i-cinc aniversari de la Convenció dels Drets dels Infants. La natura pren una importància fonamental durant els mesos de tardor, per aquest motiu s’han programat una àmplia varietat d’activitats a la Mitjana, els Camps Elisis, l’Arborètum i altres espais. El regidor de Medi Ambient i l'Horta, Josep Barberà, ha destacat els diversos cursos per conèixer les principals famílies de bolets i els dies de portes obertes a l’Horta de Lleida.

A nivell esportiu, el responsable d’Esports, Txema Alonso, ha destacat la gran varietat de curses i caminades que tindran lloc a la ciutat, com ara la Mitja Marató, la Pujada a la Seu Vella i la Cursa d’Aspros, entre d'altres. També cal destacar, al desembre, un campionat de motocròs al Circuit Municipal de Rufea.

Els setanta mil programes seran distribuïts a les llars de Lleida, els Centres Cívics, Turisme de Lleida, Turisme de la Generalitat, la Regidoria de Cultura, la Llotja, la Seu Vella i els comerços de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat