Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Municipàlia tanca portes amb un balanç positiu i un increment de contactes per part dels expositors

El certamen ha rebut la visita d'uns 20.000 representants del món local de Catalunya, l'Estat, Europa i Iberoamèrica

Àngel Ros, Joan Reñé, Oriol Oró, Municipàlia 2015, Innocamping 2015, Fira de Lleida
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el director de Fira de Lleida, Oriol Oró, durant l'acte de cloenda de la 18a edició de Municipàlia. Imatge del 16 d'octubre del 2015 a Fira de Lleida. (Horitzontal)
Fira de Lleida fa un balanç des del punt de vista del funcionament "molt optimista" de la divuitena edició de la Fira Internacional d'Equipaments i Serveis Municipals, Municipàlia, que s'ha celebrat des del dimarts 13 i que ha tancat portes aquest divendres al migdia. El certamen bianual, que es consolida com a referent estatal del sector, ha rebut la visita d'unes 20.000 persones, la majoria representants del món local de Catalunya, l'Estat espanyol, Europa, Iberoamèrica i Àfrica, entre els quals destaquen els vinguts de Portugal, França, Holanda i Alemanya.


El director de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha remarcat que el volum de visitants es manté constant en relació amb la darrera edició celebrada el 2013, ja que "és una Fira per a un públic concret i delimitat", i ha destacat que 20.000 visitants representen un volum important, tenint en compte els càrrecs electes municipals d'arreu de l'Estat. Per la seva banda, Innocamping, el Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings i Empreses del Lleure a l'Aire Lliure, ha consolidat el seu espai en el marc de Municipàlia, segons ha destacat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.
 
Municipàlia, conjuntament amb la celebració del saló Innocamping, ha aplegat 315 expositors, molts de Catalunya i de l'Estat però també destaca la presència dels vinguts d'Europa i d'Amèrica del Nord. Segons ha explicat l'alcalde de Lleida, la immensa majoria dels expositors han tramès la seva satisfacció, ja que han notat un increment dels contactes realitzats i de les demandes d'informació rebudes, fet que confien que es pugui traduir a mig o llarg termini en un increment de les vendes. En aquest sentit, Ros ha remarcat que en una Fira destinada al sector públic com és el cas de Municipàlia "no es pot parlar de contractació, sinó de contactes que després seguiran processos que marquen la llei per a la contractació de béns i serveis que s'exposen aquí".
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, també ha destacat l'"èxit" d'aquesta edició de Municipàlia, que ha atribuït al fet que la seva celebració s'hagi fet coincidint amb l'inici dels mandats municipals en què els ajuntaments, consells i diputacions planifiquen les inversions en equipaments i serveis amb vista al conjunt de la legislatura i també amb una certa perspectiva de recuperació econòmica després d'anys de dificultats per part del món local en aquest sentit.
 
Reñé ha aprofitat l'acte de cloenda de Municipàlia per carregar contra la Llei de racionalitat i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL), aprovada pel Govern de l'Estat, ja que "no ajuda en res a l'hora de fer eficient la gestió des de l'àmbit local" i encara menys en un entorn com Lleida, on el 70% dels municipis tenen menys de mil habitants. Així, ha demanat un compromís als partits que concorrin a les eleccions del 20-D per retirar aquesta llei, petició que ja va fer l'Associació Catalana de Municipis (ACM) durant l'assemblea que l'entitat municipalista va celebrar aquest dijous a Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat