Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Assumpta Escarp (PSC): “No tenim por, però el país no es pot permetre eleccions cada dos anys”

Més de mig centenar d’alcaldes, regidors i càrrecs del PSC es reuneixen a Lleida per establir les bases de cara a les municipals de 2015

PSC, eleccions municipals, Assumpta Escarp, Àngel Ros, Antoni Fogué
Més d'una cinquantena de persones es van reunir a la seu del PSC de Lleida per encarar les eleccions municipals. (Foto: PSC Lleida)
Més de mig centenar de persones, entre alcaldes, regidors i referents socialistes del territori, van reunir-se ahir a Lleida per encarar amb garanties les properes eleccions municipals del maig de 2015. El president del PSC i primer secretari de la federació del partit a les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, va explicar que la trobada pretén aconseguir que “el PSC sigui el pal de paller de les esquerres a la província de Lleida i a tots els seus municipis”.

A menys d’un mes per a la celebració de la consulta alternativa d’Artur Mas, Àngel Ros va incidir en què, ara, les eleccions municipals  “no es poden desvirtuar amb el debat de país”, ja que “seria fer trampa”. En aquesta línia, tant ell com la secretària d’organització del PSC, Assumpta Escarp, coincidien en rebutjar unes hipotètiques eleccions autonòmiques anticipades: “No tenim por, però el país no es pot permetre eleccions cada dos anys”.
 
Seguint amb la influència del debat autonòmic a les municipals, Àngel Ros exposava que no es poden plantejar unes eleccions sense pensar en la gestió diària dels pobles: “Qui ha resistit la crisi han estat els ajuntaments, per respondre a les necessitats més immediates de la gent”. Per la seva banda, el secretari de política municipal del PSC, Antoni Fogué, també s’allunyava del debat independentista afirmant que, davant de les eleccions municipals, parlar d’altres aspectes seria “contaminar i traslladar els problemes o fracassos d’altres nivells de l’administració a l’àmbit local”.

Candidatures que sumin esquerres

Quant a les possibles candidatures dels municipis sota la marca Progrés Municipal o la recent corrent crítica del PSC, Moviment Catalunya, el conjunt socialista va remarcar que, més enllà de les llistes i aprofitant el bipartidisme que impera als pobles, el que importa és “sumar esquerres”. Segons Ros, “Progrés Municipal va representar aglutinar un conjunt de candidatures independents per al progrés", mentre que Moviment Catalunya "és una altra realitat" i espera que "molts companys i companyes puguin fer llistes municipals vinculades al PSC per sumar a les esquerres".

Assumpta Escarp, a judici per un possible delicte de prevaricació

Durant la reunió que la regidora i secretaria d’organització del PSC mantenia a Lleida amb el conjunt socialista, sortia a la llum la decisió de l’Audiència de Barcelona de portar Assumpta Escarp davant del jutge. Segons informa l’agència EFE, l’Audiència avala la decisió del jutge d'instrucció de tirar endavant la causa per un presumpte delicte de prevaricació a causa de suposades irregularitats en el trasllat dels Bombers de l’Eixample al Parc Joan Miró de Barcelona. La fiscalia i els veïns de la zona consideren que la llicència atorgada l’any 2009 per construir la caserna provisional al Parc Miró és il·legal, perquè es va fer sense un pla especial en una zona verda.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat