Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El grup de CiU a la Paeria anuncia una esmena a les ordenances per impulsar una rebaixa general de l'IBI

El partit considera que la proposta del PSC de bonificar aquest impost amb 100 euros a 3.760 famílies de Lleida s'ha fet "a la desesperada"

CiU, Toni Postius, Ajuntament de Lleida
Part del grup municipal de CiU a la Paeria. (Foto: Arxiu)
El grup de CiU a la Paeria presentarà una esmena a les ordenances per impulsar una rebaixa general de l'IBI a tots els contribuents. L'objectiu, afirmen, és que Lleida "deixi de ser la ciutat que encapçala el rànquing estatal de ciutats més cares de l'Estat", segons recorda la regidora Rosa Mari Salmerón. En relació amb la proposta del PSC de congelar l'IBI i bonificar amb 100 euros 3.760 famílies de la ciutat, Salmerón celebra la proposta, a la vegada que subratlla que "s'ha fet a la desesperada".


Salmerón recorda que existeix un decalatge molt gran entre el que s'està pagant i el que s'hauria de pagar pel valor cadastral real. "La proposta de bonificar l'IBI a determinades famílies no arregla el problema més greu que tenim a la ciutat, que és que els lleidatans i lleidatanes estem pagant un IBI molt per sobre del valor que pertocaria dels béns immobles de la ciutat”, ha argumentat. "Si els béns immobles de la ciutat s'han devaluat, l'IBI també ha de reflectir aquesta realitat", ha conclòs.
 
Des del grup municipal de CiU s'insisteix que l'actual equip de govern, amb el suport de C's, "vol perpetuar Lleida com a capital dels impostos amb el seu pacte de congelar l'IBI". "Cal que Lleida deixi de ser una ciutat cara i, per això, posarem l'accent en capgirar l'acord de congelar aquest tribut i deixar que les coses segueixin com fins ara", afirma.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Se7opinions

Publicitat
Publicitat