Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Postius assegura que "l'opacitat, la unilateralitat i les ocurrències" han marcat els primers cent dies de l'actual govern de la Paeria

El president del grup municipal nacionalista confia en un "front comú" amb la resta de grups per rebaixar l'IBI, exceptuant PSC i C's

Toni Postius, Paco Cerdà, Carme Culleré, Convergència i Unió, La Paeria, Ajuntament de Lleida,
El president del grup municipal de CiU a la Paeria, Toni Postius, acompanyat de la resta de regidors de la federació. (Foto: ACN)
El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Lleida ha fet balanç aquest dimarts del primers tres mesos de govern municipal del PSC, els quals han estat protagonitzats per la "polèmica" i pel "consens dels ciutadans contra el govern municipal", segons el grup municipal. El president del grup de CiU a la Paeria, Toni Postius, ha assegurat que "la política de fets consumats, d'opacitat, d'unilateralitat i d'ocurrències" han marcat aquests primers mesos del mandat i ha criticat que "massa vegades s'intenta crear polèmica de temes on no n'hi ha per intentar desviar l'atenció i no haver d'abordar certs temes que pertocarien", com ara la problemàtica de la granja Pifarré, el trasllat de l'OMAC o posicionar-se davant de l'encausament de Mas, Ortega i Rigau pel 9-N, entre d'altres qüestions. 


Així mateix, ha remarcat que en aquests cent dies "no hi ha hagut ni una sola reunió amb els grups municipals convocada pel propi alcalde per començar a parlar de projectes de ciutat, d'ordenances fiscals o de pressupostos, entre d'altres temes". "Ros no hauria d'estar tant pendent de complir l'acord amb C's sinó d'atendre les necessitats dels lleidatans", ha defensat Postius. En aquest sentit, ha afirmat que "Ros actua de vassall de Ribes" i per il·lustrar-ho s'ha referit a l'acord per modificar el reglament d'usos lingüístics de la Paeria, així com a "l'espectacle lamentable de Ros retirant banderes durant el cap de setmana".
 
Per Postius, "Ros està afrontant un final d'etapa en què no és capaç de tirar endavant un govern per a la ciutat, sinó que només sap reaccionar davant dels fets que es van succeint"" i ha defensat que els lleidatans "no ens mereixem viure una situació de bloqueig i polèmiques constants" i que "Lleida no pot viure d'esquenes a la realitat i al procés en què vivim", ha remarcat Toni Postius.  
 
Així mateix, ha denunciat que des de l'equip de govern socialista se segueix posant "pals a les rodes" a l'oposició a l'hora d'accedir a la informació, especialment pel que fa referència al procés judicial obert per la Fiscalia Anticorrupció arran de les denúncies de l'exprimera tinenta d'alcalde Marta Camps contra Àngel Ros. El president del grup de CiU ha anunciat que en cas que des de l'equip de govern no es faciliti a l'oposició la documentació aportada per Ros a la Fiscalia Anticorrupció, així com la resta de documents sol·licitats relacionats amb la investigació, CiU es planteja demanar empara a la Comissió per a la Transparència per poder accedir a aquesta informació i, si cal, no descarta acudir a "instàncies superiors".      
 
Rebaixa de l'IBI
 
Altrament, Toni Postius s'ha mostrat convençut que els diferents grups de l'oposició -al marge de C's- seran capaços de posar-se d'acord durant el debat de les ordenances fiscals de 2016 per aconseguir una rebaixa de l'IBI a la ciutat de Lleida. "Hi ha consens sobre que l'IBI ha de baixar i l'aritmètica del Ple ho pot permetre", però "caldrà veure en quin percentatge", ha remarcat.        
 
Parc de les Basses
 
Postius ha lamentat que malgrat el treball desenvolupat i el suport expressat per part de CiU en la darrera legislatura al projecte per ubicar el parc dels Barrufets a les Basses, "fa sis mesos que no se'ns informa de res". Per això, el president del grup de CiU a la Paeria ha emplaçat Àngel Ros a posar damunt la taula l'estat del projecte, quants inversors hi ha realment interessats i quina és la capacitat financera de què es disposar per tirar-lo endavant, tot recordant que s'ha passat del suport de 21 dels 27 regidors (PSC i CiU) del Ple a només 14 en l'actual mandat. 
 
Postius s'ha mostrat convençut que "ni els inversors hi són ni les ganes de tirar-ho endavant". "Ros vol que el projecte sigui tombat per l'oposició per treure-se'l de sobre", ha sentenciat. Per això, des de CiU s'aposta per "un camí del mig" que compti amb un ampli consens municipal sobre quin ha de ser el futur de les Basses, perquè "no poden seguir com ara".  
 
EMU
 
Finalment, el president del grup de CiU a la Paeria ha reclamat que "s'assumeixin les responsabilitats que siguin" en el cas que s'acabés demostrant una mala praxi en la gestió de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU). "Si durant anys alguns van voler jugar al monopoli amb el patrimoni de tots els lleidatans i van fer saltar la banca, n'hauran d'assumir les responsabilitat, perquè no pot ser que ho acabin pagant els ciutadans sense haver de retre comptes", ha sentenciat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat