Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'estelada de la discòrdia

ERC sospita que el PSC ha entrat al despatx municipal sense permís per retirar la bandera i desconfia de la versió de Ros, que assegura haver-se'n encarregat la Guàrdia Urbana amb un ganxo des d'una altra finestra

Ajuntament de Lleida, La Paeria, estelada
L'estelada hauria estat retirada dissabte a la nit per la Guàrdia Urbana segons la versió del consistori. (Foto: Arxiu)
Polèmica a l'Ajuntament de Lleida per la retirada d'una estelada penjada per ERC el passat divendres per celebrar el 12 d'octubre, el Dia de la Hispanitat. Els republicans acusen l'alcalde Ros de cedir a les pressions de Ciutadans i d'haver entrat sense permís al seu despatx municipal per retirar la bandera. Des de la Paeria ho neguen i asseguren que la Guàrdia Urbana va treure l'estelada dissabte a la nit des d'una altra finestra. "La senyera és de tots, mentre que l'estelada només identifica una part de la societat", justifiquen fonts de l'Ajuntament de Lleida. ERC no es creu la versió de la Paeria i es planteja denunciar Ros per haver entrat sense permís al seu despatx municipal.


Segons el portaveu d'ERC-Avancem, només les persones encarregades de la neteja dels despatxos tenen les claus per entrar-hi, "però per fer altres tipus de neteges ens han de demanar permís". "Trobo del tot inaceptable que s’hagi entrat sense previ avís ni tampoc una notificació posterior al respecte i que me n'hagi hagut d'assabentar per 7accents diu molt poc de l'estil del senyor Ros", argumenta el republicà. D'aquesta manera, Carles Vega avisa que "els despatxos dels grups polítics han deixat de ser llocs segurs i haurem de tenir molt de compte amb la informació que hi guardem". "El procediment correcte hauria estat que l'alcalde m'hagués dit que si jo no la treia entraria al meu despatx a fer-ho ell. Fins a cert punt això hauria estat més lògic, però tot plegat forma part d'aquest pacte entre PSC i Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida contra la llibertat d'expressió i les llibertats polítiques del grups municipals", ha reblat Vega. El republicà afirma que consultarà els serveis jurídics d'ERC per saber de quina manera es pot denunciar "el que podria ser una flagrant irrupció en un espai d'ús privat". A més, Vega creu que si Ros ha entrat al despatx una vegada amb impunitat "pot tornar-hi per fer el que vulgui".
 
Des de la Paeria han negat aquesta intromissió al despatx municipal d'ERC i han recordat que el mateix divendres es va instar de paraula i per correu electrònic a Vega que retirés l'estelada del balcó de la seva oficina a l'Ajuntament. Després que fes cas omís, dissabte a la nit una patrulla va procedir a retirar l'ensenya amb un ganxo "des d'una altra finestra". "No es va entrar a cap despatx municipal", han insistit des de la Paeria. Fonts d'ERC reconeixen que van rebre aquest mail divendres, "però Ros no ha volgut esperar i ha retirat l'estelada sense ni tan sols comunicar-ho a cap membre del grup municipal".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat