Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Vuit entitats culturals lleidatanes presenten un manifest per defensar el català a la Paeria

Demanaran una ronda de contactes amb tots els grups polítics municipals per mantenir l'actual reglament lingüístic

Joan Ramon González, Xavier Quinquillà, Xavier Eritja, manifest, La Paeria, Ajuntament de Lleida
Representants de les vuit entitats que han presentat el manifest. (Foto: Orfeó Lleidatà)
Vuit entitats culturals lleidatanes han presentat aquest dijous un manifest que han promogut conjuntament per defensar l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Lleida i reivindicar el manteniment de l'actual reglament d'usos lingüístics. L'Associació Amics de la Seu Vella, l'Associació de la Festa Moros i Cristians de Lleida, l'Ateneu Popular de Ponent, el Centre Excursionista de Lleida, el Cercle de Belles Arts, el Grup Cultural Garrigues, la Fundació Orfeó Lleidatà i Òmnium Lleida-Ponent demanen als grups polítics municipals "que no es faci un ús partidista de la llengua i que mantinguin el compromís amb la normalització lingüística que la Paeria té des de fa dinou anys".


Els signants reclamen que es mantingui la validesa de l'actual Reglament per a l'ús de la llengua catalana (RUL), tenint en compte "que és plenament legal i que no ha generat cap conflicte lingüístic". També demanen que qualsevol modificació que afecta un àmbit tant sensible "es faci sempre amb el màxim consens i per àmplies majories". En aquest sentit, recorden que "l'actual normativa es va aprovar per ara fa dinou anys per una amplíssima majoria", en concret amb 21 vots a favor (PSC, CiU, IC-EV i ERC) i 4 abstencions (PP).
 
Les entitats promotores obren el manifest a la resta del teixit associatiu per sumar més adhesions. Així mateix, han explicat que sol·licitaran reunions amb tots els grups polítics amb representació al consistori municipal per tal de traslladar-los les seves peticions i "garantir el compromís de la Paeria amb la normalització del català".  
 
El manifest arriba després del pacte polític subscrit entre els grups municipals del PSC i de C's a l'Ajuntament de Lleida, i és que un dels compromisos d'aquest acord passa per "actualitzar el reglament d'usos lingüístics actualment vigent d'acord als principis de cooficialitat conforme a les lleis vigents i a les diferents resolucions judicials".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat