Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una cinquantena de professionals de la salut participen en una jornada de salut mental infantil i juvenil a Tremp

Al Pirineu, quan els casos arriben als serveis mèdics, acostumen a ser més greus perquè han estat continguts pel teixit associatiu

salut mental, Tremp
Una cinquantena de professionals de la salut han participat en una jornada de salut mental infantil i juvenil a Tremp. (Foto: ACN)
Una cinquantena de professionals de la salut participen a Tremp en la Jornada d'atenció primària de salut i salut mental infantil i juvenil. Els objectius són, d'una banda, potenciar els vincles dels professionals de la salut de l'Alt Pirineu i, de l'altra, abordar les possibilitats de detecció i intervenció en les situacions de maltractament i abús sexual en la infància. Susagna Nevado Gutiérrez, directora dels serveis de Sant Joan de Déu Lleida a l'Alt Pirineu i l'Aran, ha explicat que al Pirineu el teixit social acull i dóna resposta més a les problemàtiques i ha afegit que quan els casos arriben als serveis de salut són més greus perquè han estat continguts pel teixit social.


Nevado també ha destacat, com a punt negatiu, les distàncies que moltes vegades han de fer els pacients per poder assistir a les visites dels especialistes i ha afegit que aposten pels desplaçaments dels professionals i no dels pacients. Els trasllats que no es poden evitar són en els casos més greus, quan s’ha d'internar el pacient a l'hospital. Nevado ha afirmat que aquest fet suposa un trasbals tant pel pacient com per tota la família.

La Jornada, que és itinerant i se celebra anualment a les comarques del Pirineu, ha comptat amb una ponència sobre el maltractament i abús sexual infantil i juvenil, un debat sobre casos clínics entre els professionals i un taller sobre la protecció des de l'atenció hospitalària.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat