Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Seu Vella entra a la llista indicativa de l'Estat per optar a Patrimoni Mundial de la Unesco

A partir d'ara hi ha un any de marge per fer millores a la candidatura

Seu Vella
Imatge d'arxiu de la Seu Vella de Lleida. (Foto: ACN)
Finalment, aquest divendres a la tarda s'ha confirmat que la Seu Vella de Lleida ha entrat a la llista indicativa del ministeri de Cultura per optar a Patrimoni Mundial de la Unesco. Inicialment hi havia sis candidatures i dues ja es van descartar aquest dijous. Les altres quatre formaran part d'aquesta llista amb les propostes que fa l'Estat espanyol a l'organisme internacional, segons ha confirmat l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. A partir d'ara hi ha un any de marge per fer millores a la candidatura abans de competir a París per ser declarat definitivament Patrimoni de la Humanitat.


El conjunt monumental de la Seu Vella competeix en la categoria de Paisatge Cultural amb aproximació a Paisatge Urbà Històric. Es tracta d'una categoria innovadora que, segons els responsables de la candidatura, dóna més possibilitats de prosperar que no pas si se cenyeix només als valors arquitectònics de la Seu Vella, ja que la Unesco ha passat a prioritzar altres elements davant de la gran quantitat de monuments que ja són Patrimoni de la Humanitat.
 
El passat 15 de setembre l'alcalde de Lleida i president del Consorci del Turó de la Seu Vella, Àngel Ros, acompanyat del director del Consorci, Pep Tort, van presentar a la reunió tècnica del grup de treball sobre el Patrimoni Mundial a Madrid el projecte a Patrimoni Mundial per la Unesco. Aquesta setmana s'ha tornat a reunir el Consell de Patrimoni del Ministeri de Cultura i aquest divendres ja ha transcendit que la candidatura lleidatana ha passat aquest filtre. 
 
Les propostes de la llista indicativa de l'Estat queden en compàs d'espera a la Unesco i passat un any s'ha de tornar a demanar a la institució que les consideri per ser declarades finalment Patrimoni de la Humanitat. Mentrestant, cal atendre les recomanacions que es facin per millorar la candidatura. Tots aquests tràmits fan que, com a molt aviat, la Seu Vella podria assolir aquesta fita el 2017.
 
Satisfacció dels responsables de la candidaturaEl director del Consorci del Turó, Pep Tort, ha assegurat que un cop arribat fins aquí "que sigui el 2017 o 2018 no té gaire importància després de la trajectòria feta i després de la feina a la qual ens compromet una nominació així; de fet, la llista indicativa de l'Estat ja és una llista oficial Unesco, en uns mesos ja estarem considerats arreu del món com a candidats oficials a ser reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat". Tort, que ha reconegut que està "molt content", ha volgut agrair la feina de totes les persones que han treballat en la candidatura i també el compromís institucional tant de la Paeria com de la Generalitat.
 
L'alcalde de Lleida i president del Consorci del Turó de la Seu Vella, Àngel Ros, ha expressat la seva satisfacció per aquest nou pas endavant en "un dels objectius de ciutat més estimat pels lleidatans i les lleidatanes". El paer en cap ha felicitat el conjunt de la ciutadania, les institucions, associacions, entitats i els directius i tècnics del turó de la Seu Vella "per la gran tasca feta i per contribuir així a donar un pas endavant molt important per a la valoració del patrimoni històric de Lleida".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat