Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Reñé nega "rotundament" les acusacions per un presumpte cobrament de comissions però esquiva les preguntes de Ciutadans i PP

El president de la Diputació es desdiu de les seves paraules i afirma que no utilitzarà els serveis jurídics de la corporació en la seva defensa

Joan Reñé,Diputació de Lleida
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, abaixa el cap durant el Ple de la institució d'aquest mes de setembre. (Foto: ACN)
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha negat aquest dimecres en el Ple de la corporació provincial que hagi cobrat comissions il·legals. En aquest sentit, Reñé ha reiterat "rotundament la falsedat de les acusacions en tots els sentits" fetes per un mitjà digital contra la seva persona per un presumpte cobrament de comissions quan era president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Per segona vegada, el polític convergent ha qualificat de "falsa i calumniosa" l'acusació i ha explicat que la setmana passada ell i la resta de persones afectades ja van iniciar accions legals per reclamar la reposició de l'honor cap a la seva persona, cap a la Diputació i cap als treballadors de la institució. Així mateix, Reñé, s'ha desdit de les seves paraules quan ha explicat que els serveis jurídics de la Diputació de Lleida no es faran càrrec de la seva defensa ni de la resta dels afectats per aquesta acusació, sinó que "ho farem personalment cadascuna de les persones que ho hem de fer", al contrari del que havia expressat uns mesos abans.

Malgrat tot, Reñé no ha volgut contestar les interpel·lacions directes de PP i Ciutadans al respecte del presumpte cobrament de comissions per part del president de la institució a canvi de l'adjudicació de contractes d'explotació de sis depuradores durant el 2010.

CiU i ERC expliciten el seu suport a Mas, Ortega i Rigau

El grup de CiU a la Diputació de Lleida ha aprofitat el Ple per fer un pronunciament, al qual també s'ha sumat el grup d'ERC, de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau després de ser citats a declarar pel TSJC com a imputats per l'organització de la consulta del 9-N.

Altrament, el Ple ha aprovat per unanimitat una declaració institucional de suport a l'acollida de població refugiada víctima de conflictes a la Mediterrània. També ha prosperat una moció de la CUP instant la institució a reclamar el desenvolupament de la Llei de vegueries, mentre que s'ha rebutjat, amb l'oposició de CiU, ERC i la CUP, una moció del PP "en defensa de l'estat de dret i la cohesió d'Espanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat