Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Centre Històric es consolida com a escenari principal de les Festes de la Tardor

L’alcalde de Lleida ha remarcat la cultura com a eix principal del programa festiu i ha destacat la celebració dels 175 anys dels Gegants Romans i les actuacions musicals

Festes de la Tardor 2015, Centre Històric, Seu Vella
Les Festes de la Tardor de Lleida consoliden el Centre Històric com a escenari principal del programa. (Foto: Ajuntament de Lleida)
El Centre Històric es consolida com a marc principal de les Festes de la Tardor. Així ho ha indicat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la valoració de les Festes, "que han tingut un alt nivell de participació, unes 75.000 persones". El paer en cap ha remarcat que l’eix principal del programa festiu ha estat la cultura, amb els elements de cultura popular i la música com a dos dels àmbits més destacats, especialment gràcies a la presència de grups lleidatans. Ros ha posat en relleu que la ciutat disposa del millor conjunt de gegants de Catalunya, “una mostra d’orgull de Lleida”. La Paeria ha fet una restauració integral del conjunt i enguany han estat els Gegants Romans els que han lluït la seva imatge renovada coincidint amb el seu 175è aniversari. Al voltant de la seva història, el primer dia de festa es va veure l’espectacle L’ullar dels Gegants. Juntament amb els capgrossos, el Marraco i la resta d’elements populars, han desfilat pels carrers de Lleida aplegant milers de nens i nenes. La Gran Nit de Foc és un dels espectacles més massius, que han comptat amb més de 10.000 persones.


La música ha estat un altre dels ingredients principals. Recordant les paraules del pregoner, Pedro Pardo, "Lleida és una ciutat molt rica en l’àmbit musical", i l’alcalde ha incidit en l’especial presència de les formacions lleidatanes en els escenaris del Centre Històric. Tot i haver una revetlla menys, compensada amb un dia més de festa, els concerts han estat una de les cites que han omplert la plaça de la Sardana en la revetlla del dissabte i la plaça del Dipòsit diversos dies, on també s’ha fet la Mostra de la Cervesa Artesana.
 
La plaça de Sant Joan ha acollit com cada any el Festival de Dansa dels Països Catalans, que el 2016 passarà a dir-se Festival Internacional de Dansa Tradicional Ciutat de Lleida per donar-li més projecció.

L’alcalde ha indicat que Lleida viu la música en aquesta època de l’any, ja que a més de les actuacions musicals en les Festes de la Tardor hi ha el Musiquem Lleida! i el Jazz Tardor. Alhora, "la ciutat viu el teatre", i Ros ha subratllat les arts escèniques, amb espectacles al Teatre de l’Escorxador i a la Llotja.
 
Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de l’àrea cultural, Montse Parra, ha afegit que es programen activitats diverses per a tots els públics i que, juntament amb la cultura, el patrimoni pren rellevància amb les visites guiades i les jornades de portes obertes en els diferents espais de la ciutat, amb la Seu Vella al capdavant, en ple procés per al seu reconeixement com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat