Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Tàrrega evitarà els talls de subministrament d'aigua de boca a persones en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió

Protocol que se signarà entre l'Ajuntament i l'empresa concessionària Sorea en què es contemplen ajornaments i fraccionaments sense interessos de les factures

Ajuntament de Tàrrega
Imatge d'arxiu d'una sessió del Ple de l'Ajuntament de Tàrrega. (Foto: Ajuntament de Tàrrega)
L'Ajuntament de Tàrrega signarà un acord amb l'empresa Sorea, concessionària del manteniment de la xarxa d'aigua de boca del municipi, per garantir aquest servei bàsic a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i exclusió social. Així, s'impulsarà un protocol d'actuació que evitarà els talls del subministrament d'aigua de boca als usuaris que no puguin atendre les factures per aquest consum. El text de l'acord, que se sotmetrà a votació en el Ple d'aquest dijous, considera que el proveïment d'aigua a les llars ''és un bé imprescindible per a la vida de les persones''. El Ple també aprovarà una declaració unitària de suport a l'acollida de població refugiada.


En casos d'impossibilitat de pagar els rebuts de l'aigua, Sorea negociarà ajornaments o fraccionaments de les factures sense aplicar interessos. Si aquesta situació es perllonga en el temps, durant més de mig any, Sorea remetrà el cas als serveis socials i l'usuari quedarà exclòs de la suspensió del subministrament. Al mateix temps, els serveis socials assessoraran l'usuari afectat per tramitar els ajuts que li puguin correspondre amb l'objectiu de fer front a aquesta despesa. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha manifestat que ''Tàrrega es mostra sensible així davant de les situacions de pobresa energètica pel que fa a l'aigua de boca, àmbit en el qual l'Ajuntament sí té competència directa''.
 
Declaració unitària de suport a l'acollida de població refugiada
 
L'ordre del dia del Ple de dijous també inclou l'aprovació d'una declaració unitària de suport a l'acollida de població refugiada. El text, que es consensuarà entre totes les forces polítiques del consistori, certifica la voluntat de la capital de l'Urgell per esdevenir ciutat acollidora de refugiats sirians, tal com ja es va avançar en el seu moment. En aquest sentit, l'Ajuntament ha mantingut reunions amb les entitats socials del municipi, les quals han expressat el seu ple suport a aquesta iniciativa. L'objectiu és avaluar els recursos i els ajuts disponibles que Tàrrega pot posar a l'abast en relació amb la resposta solidària de Catalunya davant de la crisi migratòria actual. La planificació contempla aspectes com l'allotjament a llarg termini, l'alimentació o l'escolarització dels infants.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat