Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els comptes de l'EMU tiren endavant en el Ple de la Paeria gràcies a l'abstenció de CiU, PP i C's

Asseguren que és un "vot crític" en un "exercici de responsabilitat"

Empresa Municipal d'Urbanisme, La Paeria, Ajuntament de Lleida, Ple de l'Ajuntament de Lleida
Imatge de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, entrant al Saló de Plens abans de començar la sessió d'aquest divendres. (Foto: ACN)
El Ple ha començat amb el debat sobre els comptes de l'Empresa Municipal d'Urbanisme, que han tirat endavant gràcies a l'abstenció de CiU, PP i Ciutadans malgrat que han fet una valoració molt crítica dels números de l'EMU. La Paeria va injectar 4,7 milions a l'EMU el 2014 però, malgrat això, l'empresa va tancar l'any amb unes pèrdues de 291.000 euros i arrossega un deute de més de 70 milions. Els tres grups que s'han abstingut asseguren que és un "vot crític" en un "exercici de responsabilitat". L'equip de govern del PSC hi ha votat a favor, mentre que el Comú, la Crida i ERC hi han votat en contra.


L'oposicio ha retret, sobretot, els costos que l'EMU suposa per a les finances de la Paeria i que la firma no està desenvolupant la funció social que tenia encomanada, especialment perquè no s'estan construint pisos socials. També hi ha hagut moltes crítiques al fet que l'EMU contractés un producte financer considerat "tòxic" com és una swap. És per això que un argument molt repetit és que l'empresa funciona més per pagar interessos que per les finalitats per les quals es va crear.
 
Crítiques compartides per l'oposició però CiU, PP i C's s'han abstingut per permetre que els comptes s'aprovin i que s'enviïn al tribunal de comptes i a la sindicatura de comptes i evitar així que es "bloquegi" la Paeria si es deixa de rebre el finançament de la Generalitat i de l'Estat. Per tant, han insistit que és un "vot crític" en un "exercici de responsabilitat".
 
Aquest dijous es va adjudicar la revaloració dels actius de l'Empresa Municipal d'Urbanisme a l'empresa Thirsa per 39.000 euros i un termini d'execució de dos mesos. La tinent d'alcalde Montse Mínguez ha dit que a partir del resultat que s'obtingui es decidirà com es reconverteix la firma. Mínguez ha assegurat que "no es maquillen els comptes, maquillar és dir que l'EMU no fa res més que pagar interessos". En aquest sentit, ha recordat que gestiona el lloguer de més de 400 pisos socials de la ciutat i ha defensat la tasca feta al Centre Històric o amb grans obres com el pla de l'estació o el pont de Príncep de Viana. En aquest sentit, ha defensat la funció social de l'EMU malgrat acceptar que els comptes no agraden tampoc a l'equip de govern.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat