Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

CiU s'abstindrà en la votació del balanç dels comptes del 2014 de la Paeria en pactar una auditoria amb l'alcalde

Asseguren, a més, que aquest dijous han tingut accés a les factures de l'any passat sol·licitades des de fa mesos

Ajuntament de Lleida, La Paeria, Convergència i Unió, Toni Postius
El president del grup municipal de CiU a la Paeria, Toni Postius, durant un Ple municipal. (Foto: Arxiu)
Els regidors de CiU s'abstindran finament en la votació del compte general del 2014 de la Paeria que es farà aquest divendres durant el Ple. Això, després que el president del grup, Toni Postius, hagi acordat aquest dijous amb el paer en cap, Àngel Ros, dur a terme una auditoria de l'Ajuntament de Lleida per conèixer la situació real dels comptes del consistori. Asseguren, a més, que ja han tingut accés a les factures del 2014 sol·licitades des de fa mesos. El compte general s'ha de remetre a la sindicatura de comptes per no veure compromès el finançament que la Generalitat i l'Estat aporten a la Paeria.


Els detalls de l'auditoria es començaran a concretar el proper mes d'octubre. Postius ha afirmat que aquest compromís adquirit amb l'alcalde permetrà conèixer amb detall l'estat de les finances municipals.
 
"L'auditoria dels comptes és un compromís del nostre programa electoral i ha estat un dels nostres principals cavalls de batalla del darrer mandat per fer efectiva la transparència que s'exigeix a l'equip de govern", recorda Postius. "Aquesta auditoria és més necessària que mai -recalca- ateses les irregularitats detectades en les auditories de totes les fundacions de la Paeria".
 
D'altra banda, el president del grup municipal de Convergència i Unió ha explicat que "avui, i després de mesos de sol·licitar-les, hem tingut accés, finalment, a les factures del 2014; de fet -puntualitza- és el primer cop en quatre anys que les hem pogut veure".
 
En aquest sentit, Postius ha concretat que "el dret d'accés a la informació és una condició bàsica per poder fiscalitzar la tasca de l'equip de govern i, després d'haver pogut contrastar la documentació comptable-, finalment els regidors de grup de CiU ens abstindrem en la votació del compte general".
 
Toni Postius sosté que "practiquem una política de mà estesa per intentar ser part de la solució i no del problema i, per això, la nostra voluntat no rau en bloquejar els comptes de l'Ajuntament, sinó en exigir a l'equip de govern que comenci a fer bé les coses".
 
Taxació dels actius de l'EMU
 
D'altra banda, aquest dijous s'ha adjudicat la taxació de tots els actius de l'EMU, fet que permetrà que els comptes puguin prosperar. Des de CiU asseguren que aquesta ha estat una de les demandes reiterades, i finalment aconseguides, pel grup al llarg del darrer mandat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat