Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Constituïda a Lleida la comissió per treballar el programa de gestió integral per a l'atenció a les persones temporeres

Està integrada per una cinquantena de representants de diverses administracions, grups municipals, entitats i sindicats, entre d'altres

temporers, comissió, fruita, Ajuntament de Lleida, La Paeria
Imatge de la primera reunió de la comissió per coordinar l'atenció a les persones temporeres que arriben a Lleida durant la campanya de la fruita. (Foto: Hermínia Sirvent)
La regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria ha acollit aquest dimecres la constitució de la comissió que haurà de treballar la proposta de gestió integral per a l'atenció a les persones temporeres de cara a la campanya de la fruita de 2016. En formen part més de cinquanta persones de diverses administracions, grups polítics municipals, entitats, associacions i agents implicats en el desenvolupament de la campanya de la fruita. En la reunió s'ha acordat el canvi d'un model assistencial per un model basat en la protecció dels drets fonamentals de les persones i s'ha establert un calendari de treball amb diferents grups per aconseguir una proposta consensuada per a la campanya.


En aquesta primera trobada s'ha presentat un document base a partir del qual els participants, dividits en diferents grups de treball, "el podran anar enfortint per aconseguir un nou model d'atenció d'acollida a les persones que arriben a Lleida amb motiu de la campanya de la fruita", ha explicat el tinent d'alcalde de la Paeria i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans.
 
Rodamilans ha destacat que aquest és un projecte conjunt de tots els grups municipals i ha remarcat que el model per a la propera campanya de la fruita "suposarà un canvi profund del model assistencial, que ha estat molt vàlid durant anys, per un model basat en la protecció dels drets fonamentals de les persones". En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha remarcat que, amb vista a la propera campanya, "desitgem haver avançar plegats, amb un programa transversal i obert a la participació i implicació de tots els grups de la Paeria i de les entitats que ho desitgin, per aconseguir aquest objectiu en què tots estem d'acord".
 
Així mateix, en la trobada d'aquest dimecres s'ha establert ja un calendari amb la finalitat de tenir, el pròxim 18 de gener de 2016, una proposta definitiva de treball. La constitució de la comissió amb la participació dels diferents agents per coordinar l'atenció a les persones temporeres que arriben a Lleida buscant feina en la campanya de la fruita era una reclamació de l'Ajuntament de Lleida després de la problemàtica sorgida aquest estiu arran del desallotjament de la plaça del Seminari, on residia un grup de temporers, per tal que poguessin iniciar-se els treballs de recuperació de l'antic call jueu de la ciutat de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fruita amb injustícia social

Publicitat
Publicitat