Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Cospedal considera una "presa de pèl" que aquells que reneguen de la Constitució vulguin aplicar-se un dels articles

Diu a Lleida que és una contradicció voler ser independents i deixar de ser espanyols per continuar sent espanyols

Partit Popular, María Dolores Cospedal, Alicia Sánchez-Camacho, Marisa Xandri, Seu Vella, Lleida, campanya electoral,
La secretària general del PP, María Dolores Cospedal, amb Alicia Sánchez-Camacho i Marisa Xandri, caminant pel conjunt monumental de la Seu Vella. (Foto: ACN)
La secretària general del Partit Popular, María Dolores Cospedal, considera que és una presa de pèl que aquells partits polítics que reneguen de la Constitució espanyola vulguin aplicar als catalans un dels articles per defensar que conservaran la nacionalitat espanyola encara que Catalunya esdevingui independent. Ho ha dit durant una visita que ha fet aquest dimecres a Lleida i Mollerussa acompanyada per la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, i la cap de llista del PP de Lleida al Parlament de Catalunya, Marisa Xandri. Cospedal ha explicat a la Seu Vella de Lleida que és una "contradicció" voler ser independents i voler deixar de ser espanyols per continuar sent espanyols.


"La controvèrsia l'han volgut crear alguns que viuen en la contradicció permanent", ha dit Cospedal, que ha afegit que si hi ha partits que aspiren que Catalunya se separi de la resta d'Espanya i que els catalans deixin de ser espanyols no poden dir que seran independents i deixaran de ser espanyols per continuar sent espanyols. "És una contradicció que no entén ningú i és faltar a la intel·ligència dels catalans", ha assegurat.

Per Cospedal, hi ha una cosa ben clara, i és que aquells que no vulguin estar a Espanya, que no vulguin la Constitució espanyola i que no vulguin viure en pau i en convivència amb les lleis dels espanyols "doncs no se'ls aplica la llei espanyola, està clar". "Alguns han volgut crear controvèrsia enganyant els catalans", ha dit, "precisament aquells partits que no volen ser espanyols, després diuen que hi ha un article de la llei espanyola, que és la llei que no volen que se'ls apliqui, que sí se l'aplicaran", explica. "Això és prendre el pèl a la gent", lamenta.

Cospedal ha defensat a Lleida un futur en "unitat", on la recuperació econòmica arribi a tots els racons de Catalunya i Espanya. I des de la Seu Vella ha posat com a exemple el fet que tot l'Estat està treballant, ha assegurat, perquè la Seu Vella sigui declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i ha recordat que l'Estat ha aportat 500.000 euros per la recuperació de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella. En aquest sentit, ha dit, la Seu Vella és un exemple més de com, "si treballem tots junts i units com fa més de 500 anys, les coses van millor per a tots". La secretària general del PP ha demanat que el 27-S tots els catalans vagin a votar, perquè el dret s'exerceix votant, "tot i que hi hagi alguns que criden més alt", ha dit. 

Cospedal també ha aprofitat la visita a Lleida per assegurar que els últims anys s'ha comprovat que Catalunya tenia una situació financera "dramàtica" i que la "solidaritat" del govern d'Espanya ha fet que arribessin a Catalunya gairebé 40.000 milions d'euros per pagar despeses sanitàries, de farmàcia, als proveïdors de la Generalitat o als autònoms, entre d'altres. Cospedal s'ha preguntat què passaria si no es poguessin pagar les pensions a Catalunya. "Catalunya és forta i viable dins d'Espanya i ningú, governant el PP, arrabassarà als catalans el seu dret a ser espanyols i europeus sentint-se catalans", ha conclòs.

Cospedal és rebuda amb crits d'independència al mercat de Mollerussa

La secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, ha fet prèviament un passeig electoral al mercat setmanal de Mollerussa. La comitiva que encapçalava, ha estat rebuda amb crits d'"independència" i ''fora d'aquí'' per alguns ciutadans. 

Els moments més tensos s'han viscut quan Cospedal ha visitat la parada del PP ubicada a la plaça de l'Ajuntament, on justament també hi ha les d'altres formacions que concorren al 27-S. Els crits s'han sentit provinents de la zona on hi havia les parades de Junts pel Sí i la CUP. Més endavant, quan la comitiva popular s'ha desplaçat a la zona de les parades del mercat també han estat diversos els ciutadans que han cridat "independència" al pas dels polítics, que han fet cas omís de les consignes. Fins i tot un membre de l'ANC li ha volgut entregar a Cospedal un diari de l'Assemblea, però aquesta l'ha rebutjat i li ha girat la cara. 

Un gran desplegament policial dels Mossos d'Esquadra ha protegit la comitiva que tot just ha fet una visita d'uns vint minuts al mercat mollerussenc abans de desplaçar-se cap a la Seu Vella de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat