Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Fira de Sant Miquel canvia els tractors pels drones i manté el nombre d'expositors amb un 100% d'ocupació

Les entitats financeres tornen a confiar en el certamen, que amplia l'oferta de maquinària pesant

Àngel Ros, Oriol Oró, Fira de Sant Miquel, drones, tractors, expositors
Presentació de la Fira de Sant Miquel. (Foto: ACN)
L'alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fira de Lleida, Àngel Ros; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, i el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, han presentat aquest divendres la 61ª edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 30a edició del saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), que tindran lloc del 24 al 27 de setembre. Enguany hi ha 325 expositors i 64 activitats paral·leles, unes xifres molt similars als 352 expositors i les 75 activitats paral·leles de l'any passat. 


Enguany es registra un creixement dels àmbits de la maquinària agrícola i pesant, reg, viverisme, drones, automoció i serveis per a l'agricultura, que han compensat l'absència dels tractors. En total es disposarà de 64.000 metres quadrats.
 
Fira de Lleida ha potenciat enguany el sector dels productes i serveis per als regants a través de l'Illa del Reg, un espai temàtic centrat en els regadius i en les comunitats de regants que es consolida any rere any com un dels àmbits més importants de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit. Igualment, el sector del viverisme tindrà un paper destacat a la Fira, que acollirà enguany una dotzena d'empreses i associacions d'aquest secor procedents de l'Estat espanyol i de França que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller i tòfona.
 
També tindrà lloc el primer simposi nacional d'ametller i altres fruits secs organitzat per l'IRTA. L'ametller s'ha convertit en un cultiu de moda a l'Estat espanyol. Amb l'aparició de noves varietats que es desenvolupen en regadiu, els pagesos lleidatans poden aprofitar les dotacions d'aigua que ofereix el canal Segarra-Garrigues i beneficiar-se de la rendibilitat econòmica i les facilitats de maneig que ofereix la plantació. En el simposi, Lleida reunirà als principals experts estatals i internacionals en fruits secs.
 
Finalment, els drones tindran per primera vegada un espai propi conformat per una zona d'exposició i una zona de vols ajustada a la normativa vigent gràcies a la col·laboració entre Fira de Lleida i l'associació Lleida Drone. Està previst que inauguri la Fira la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, dijous 24 de setembre a les onze del matí.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat