Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Paeria, partits i institucions commemoren la Diada a la Seu Vella de Lleida

Àngel Ros convida els lleidatans "a reivindicar els sostres de l'autogovern, de benestar i de justícia social que cadascú triï"

Castellers de Lleida,senyera,Seu Vella,Diada de Catalunya,Onze de Setembre
Els Castellers de Lleida han aixecat un pilar i han desplegat una gran senyera. (Foto: ACN)
Representants municipals, formacions polítiques, sindicats i entitats cíviques i esportives lleidatanes han commemorat la Diada amb la tradicional ofrena floral a la Seu Vella en el marc de l'acte institucional que organitza l'Ajuntament de Lleida i que ha posat el focus en la cultura catalana. L'alcalde Àngel Ros ha convidat els lleidatans "a reivindicar els sostres d'autogovern, de benestar i de justícia social que cadascú triï". El pregó d'enguany ha anat a càrrec de Carme Valls, fundadora de la Coral Shalom, entitat que ha estat l'encarregada d'amenitzar l'acte amb la interpretació del "Cant de la Senyera" i "Els Segadors", himne que ha servit per cloure la commemoració.


Entitats cíviques i esportives, els sindicats UGT i CCOO i formacions polítiques lleidatanes, entre d'altres col·lectius i persones a títol individual, han participat un any més des de primera hora del matí en la tradicional ofrena floral i en l'acte institucional que organitza l'Ajuntament de Lleida amb motiu de la Diada a la Seu Vella. El Lleida Esportiu, els Castellers de Lleida, l'equip ICG Lleida Llista d'hoquei i el Col·legi d'Advocats han estat algunes de les entitats que han dipositat els seus rams davant del pont llevadís del conjunt monumental. 
 
Enguany l'encarregada de pronunciar el pregó ha estat la fundadora de la Coral Shalom, Carme Valls, que ha volgut ressaltar la importància de la música, dels músics i de la veu de la gent que canta a l'hora de transmetre missatges "que els polítics haurien d'escoltar, perquè molts cops són tocs d'alerta".     
 
PSC, UDC i Catalunya Sí que es Pot, presents en la commemoració de la Diada de la Paeria
 
A banda de representants de l'Ajuntament de Lleida, algunes formacions polítiques també han participat en l'acte de la Paeria amb motiu de la Diada oferint ofrenes florals, com ha estat el cas del PSC, UDC i de la coalició Catalunya Sí que es Pot. En canvi, no hi han participat representants del PP i de Ciutadans, ni tampoc de Junts pel Sí, ERC i la CUP, malgrat que aquests darrers han optat per dur a terme la tradicional ofrena a l'edifici del Roser. També cal remarcar l'absència en la commemoració de representants de l'administració de l'Estat i de cossos i forces de seguretat estatals, mentre sí que hi han assistit representants del Govern, encapçalats pel delegat a Lleida, Ramon Farré.  
 
En aquest Onze de Setembre atípic, els diferents partits que han participat en l'acte de la Seu Vella han volgut desvincular la coincidència de la Diada amb la campanya electoral per a les eleccions del 27-S.
 
El cap de llista d'UDC per Lleida, Josep Maria Pelegrí, ha defensat que la Diada ha de tenir una connotació festiva i, alhora, "reivindicativa dels nostres drets, dels nostres valors que sempre s'han mantingut fidels al nostre poble". Per això, ha afirmat que a Unió "radicalitzar aquesta Diada, buscar enfrontaments i dos blocs mai hi serà". "Sempre hem d'intentar que la Diada sumi i ens ajunti a tots per fer una Catalunya millor".
 
Per la seva banda, el cap de llista del PSC per Lleida, Òscar Ordeig, ha reivindicat una Diada "de tots els lleidatans" i "sense divisions com les que estem vivint els darrers anys" i ha fet una crida a construir una "Catalunya de tots". Així mateix, ha demanat al conjunt de formacions "aparcar" les diferències, perquè "la Catalunya del futur es construirà entre tots, independentment del que pensin uns i altres".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat