Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Associació Antisida de Lleida realitza prop de 500 proves de detecció precoç del VIH durant el 2014

El resultat del total de proves fetes ha estat de 9 positius per VIH i 17 per sífilis

Associació Antisida de Lleida,prova,VIH
Un dels punts de l'Associació Antisida de Lleida per fer la prova de detecció precoç del VIH. (Foto: Associació Antisida de Lleida)
L'Associació Antisida de Lleida va realitzar 490 proves ràpides de detecció precoç de VIH i d'altres infeccions sexualment transmissibles (IST) el 2014, 50 proves més que l'any anterior. La distribució d'aquestes proves per comarques és de 476 a Lleida, 8 al Pont de Suert, 5 a la Seu d'Urgell i 1 a Balaguer. El resultat total de proves realitzades ha estat de 9 positius per VIH i 17 per sífilis. Aquest servei de l'entitat forma part dels programes de prevenció i promoció per a la salut. També s'inclou el projecte Risc Zero d'atenció a treballadors del sexe. En aquest sentit, l'any passat es van atendre 510 persones en l'àmbit de la salut, atenció social i ajuda laboral.


L'entitat també realitza accions educatives amb persones immigrades. El 2014 va treballar amb quinze entitats diferents. A més, al llarg de l'any l'Associació realitza diferents accions de sensibilització i conscienciació a la població com el Dia de Sant Jordi, el Dia de la Proa, el Dia Memorial de la Sida o el Dia Mundial de Lluita contra la Sida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat