Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros fa una crida als partits polítics a separar la Diada de l'inici de la campanya electoral

L'Ajuntament de Lleida repartirà 7.000 metres de senyera entre els veïns i anima a penjar les banderes al balcó l'Onze de Setembre

Montse Parra,Àngel Ros,Onze de Setembre
La tinent d'alcalde Montse Parra i l'alcalde de Lleida Àngel Ros, aquest dilluns durant la presentació dels actes de l'Onze de Setembre. (Foto: ACN)
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha fet una crida als partits polítics, entitats i institucions a separar l'inici de la campanya electoral del 27-S de la Diada. Les eleccions, ha assegurat, són un espai de "confrontació ideològica". En canvi, la festa nacional és una festa d'unitat, ha dit, en què els catalans "mostrem l'amor cap al nostre país, la nostra llengua, la nostra cultura i les nostres institucions". La Paeria repartirà 7.000 metres de senyera entre els veïns i anima els lleidatans a penjar aquesta bandera al balcó l'Onze de Setembre, tal com farà a l'Ajuntament. L'alcalde també ha anunciat que les entitats que ho vulguin podran seguir fent l'ofrena floral de l'Onze de Setembre al Roser.


Ros ha explicat que el programa de l'Onze de Setembre segueix la pauta dels darrers dotze anys. Enguany, però, ha demanat que tothom sigui "especialment curós", perquè l'Onze de Setembre coincideix amb l'inici de les eleccions al Parlament de Catalunya. "No vull deixar passar per alt que l'Onze de Setembre de setembre és una Diada Nacional i, per tant, de tots. Vull fer una crida a separar les eleccions al Parlament de la Diada de l'Onze de Setembre. La Diada Nacional ha de ser el més unitària possible i hem de fer el possible per separar els dos àmbits", ha dit.

D'entre els actes que es duran a terme aquesta setmana, dilluns tindrà lloc al Saló de Plens la conferència de l'Onze de Setembre, que enguany impartirà el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta, i que parlarà de Lleida al segle XIII. "Ens descobrirà els espais d'una Lleida del segle XIII capdavantera en molts àmbits, sobretot l'universitari", ha destacat Ros.

El dijous 10 serà el torn de l'acte institucional a càrrec de la Generalitat, que enguany presidirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Serà a les 19 hores a la Seu Vella. A les 20 hores, a la plaça Paeria, tindrà lloc la tradicional ballada de sardanes.

L'Onze de Setembre es faran les ofrenes florals a partir de les nou del matí davant del pont llevadís de la Seu Vella i, també, aquelles entitats que vulguin, ha recordat Ros, podran seguir fent les ofrenes florals a l'edifici del Roser. Pel que fa a l'acte institucional del dia 11, s'avançarà a les onze perquè aquells que vulguin puguin participar després a altres actes arreu de Catalunya, en clara referència a la Via Lliure que tindrà lloc a la Meridiana de Barcelona. La pregonera serà Carme Valls amb la Coral Shalom.

D'altra banda, des d'aquest dilluns es repartiran senyeres al ciutadans que vulguin als espais municipals. Ros ha explicat que l'Onze de Setembre la senyera lluirà sola, sense cap bandera més, a la façana de l'Ajuntament i que no estarà col·locada a una asta, sinó a un balcó. Ros ha demanat que els lleidatans facin el mateix als seus balcons, "com a símbol d'estima al nostre poble".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat