Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

La Universitat de Lleida i la Generalitat de Catalunya col·laboren en un màster de peritatge d'obres d'art

L'alumnat podrà fer pràctiques al Centre de Restauració de Béns Mobles

Universitat de Lleida,Joan Pluma,Joan Busqueta,Ximo Company,Josep Borrell,Maria José Vilalta,màster
D'esquerra a dreta: Vilalta, Company, Busqueta, Pluma i Borrell. (Foto: Universitat de Lleida)
El Centre d'Art d'Època Moderna (CAEM) de la Universitat de Lleida i el Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya (CRBMC) han sumat esforços per posar en marxa el primer màster especialitzat en peritatge d'obres d'art a Catalunya. Es tracta del Màster en peritatge, avaluació i anàlisi d'obres d'art que s'inicia el proper curs acadèmic amb una oferta de vint places places.


Aquesta col·laboració es recull en el conveni entre la Universitat de Lleida i l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que han presentat el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma, el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta, i el director del CAEM, Ximo Company, i que ve a oficialitzar la col·laboració que mantenen des de fa anys el CAEM i el CRMB.
 
L'alumnat que cursi el Màster podrà fer pràctiques a les instal·lacions del CRMB a Valldoreix, on cal esmentar les sales d’anòxia i d’alta extracció, el laboratori fisicoquímic, la instal·lació radioactiva o el plató fotogràfic, així com als espais del CAEM, ubicat al Parc de Gardeny. Així mateix, el Màster disposarà com a docents dels especialistes del CRBM, referent nacional de la conservació i la restauració del patrimoni cultural català.
 
L'acord marc entre ambdues institucions també preveu la participació de tots dos centres en projectes i programes d'investigació, la cooperació en programes de formació de personal investigador i tècnic, l'assessorament mutu en l'estudi i la conservació del patrimoni cultural català, així com l'intercanvi de materials.
 
Tant el degà com el director del CAEM han destacat la importància i la rellevància d'aquest conveni, el primer d'aquestes característiques que el CRMB segella amb una universitat. Per la seva part, el director general ha manifestat l'interès del CRBM a ampliar a d'altres centres de recerca i universitats convenis similars, ja que acords com el d'avui, ha dit, "són acords per al conjunt del país i no només per a la Universitat de Lleida".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat