Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Montse Macià ja mana a l'IEI

Enfortir la relació amb els Països Catalans i reforçar la presència al territori, noves línies estratègiques

Diputació de Lleida,Institut d'Estudis Ilerdencs,Montse Macià,Joan Reñé,Rosa Pujol,reunió
Reunió entre Macià, Reñé i Pujol. (Foto: Diputació de Lleida)
Reforçar encara més la presència a les comarques de Lleida i enfortir la relació amb els Països Catalans són dos dels eixos estratègics que l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) desenvoluparà els propers quatre anys. Així ho han explicat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la nova directora de IEI, Montse Macià, després de la reunió que han mantingut.


Reñé ha manifestat la seva satisfacció pel fet que Montse Macià hagi acceptat incorporar-se com a directora de l’IEI. “És una persona que viu amb intensitat el món de la cultura i és una gran representant del que volem que sigui l’IEI com a casa de la cultura de les comarques de Lleida”, ha indicat Reñé.
 
D'aquesta manera, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que l’IEI continuarà treballant per mantenir i reforçar la seva presència i relació amb els ajuntaments, consells comarcals, entitats i associacions del territori “perquè tothom senti seu l’Institut d’Estudis Ilerdencs”. També ha reiterat la voluntat “d’establir i enfortir cada cop més les relacions amb els Països Catalans” per donar més consistència a la cultura catalana.
 
Per la seva banda, Macià ha explicat que el territori és l’eix vertebrador on pivota tota l’acció del president Reñé i que l’IEI continuarà treballant per potenciar la seva presència arreu de les comarques lleidatanes.

A nivell intern, es posaran més en valor les grans col·leccions de l’IEI, com la de botànica, paleontologia o el llegat d’Emili Pujol, “que suposen un potencial patrimonial de primer nivell”, ha afegit la nova directora. També es reordenarà l’estructura funcional i es potenciarà el treball transversal entre els diferents departaments “per tal de crear polítiques culturals que tendeixin a la qualitat i a l’excel·lència”.
 
La promoció del patrimoni cultural és una altra de les línies estratègiques de l’IEI per als propers quatre anys. Macià ha afirmat que “continuaran valorant les potencialitats i singularitats d’aquest territori tan ric en patrimoni cultural”, alhora que enfortiran les relacions amb el Patronat de Turisme per tal de desenvolupar un treball transversal.

Comentaris

 • carles pujol Barcelona, Asturies 70, 08024. Cubells (La Noguera), Verge del Castell nº20 Respon

  Bon dia, fa temps l'Anselm Ros em va demanar un projecte d'art contemporani per realitzar-lo a la sala de l'Institut. Sempre m'ha dit que el projecte tirara endavant, però fa molt temps que no en tinc cap noticia.
  Si no és possible realitzar-lo, m'agradaria recuperar aquesta documentació.
  Gràcies per la vostra atenció.
  Ben cordialment
  Carles Pujol

5 -10 -20 -tots
1


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat