Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

L'Ajuntament de Lleida aprova la rebaixa dels valors cadastrals en un 18%

Suposarà una disminució de la plusvàlua, les transmissions patrimonials i els impostos del patrimoni i sobre la renda

Junta de Govern Extraordinària,Ajuntament de Lleida,La Paeria,Àngel Ros,oposició
L'alcalde Àngel Ros ha presidit la Junta de Govern Extraordinària amb l'assistència dels grups de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida. (Foto: Hermínia Sirvent)
La primera Junta de Govern Extraordinària amb presència de l’oposició ha aprovat per unanimitat que la Paeria s’aculli a la reducció dels valors cadastrals d’un 18% a què dóna possibilitat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.


Aquesta mesura suposarà una disminució directa de la plusvàlua i les transmissions patrimonials i, també, en diferent mesura, sobre l’impost del patrimoni o l’impost sobre la renda en funció de les circumstàncies de cada contribuent. L'any passat l'Ajuntament de Lleida ja es va acollir a la rebaixa del 17%.

Pel que fa a la quota de l’IBI, aquesta es debatrà en el Ple monogràfic de les ordenances municipals.

Aquest dimecres s’ha celebrat la primera Junta de Govern, en la qual, de manera extraordinària, hi ha participat un regidor de cada grup municipal. El cartipàs de la legislatura 2015/2019 estableix que quan la Junta hagi de veure expedients en què actua per delegació del Ple el president hi convidarà a partipar -amb veu però sense vot- a un regidor de cada grup municipal.

ERC-Avancem alerta que no hi haurà rebaixa de l'IBI
 
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha denunciat que la rebaixa cadastral és insuficient i no comportarà una baixada real de l'IBI que han de pagar els lleidatans. Carles Vega ha alertat que "el mateix Àngel Ros ja ha manifestat que modificarà el gravamen de manera que la gent continuï pagant el mateix IBI que fins ara". Segons el portaveu dels republicans, això facilitarà que "Ros pugui continuar tenint el nivell de despesa desenfrenat que ha tingut fins ara".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat