Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

24 joves ajudaran a rehabilitar 2 habitatges del Pla d'Urgell

És el tercer any consecutiu que Mollerussa acull aquest camp de treball

camp de treball,Mollerussa,joves
Foto de família dels participants i les autoritats. (Foto: Ajuntament de Mollerussa)
Mollerussa acull per tercer any consecutiu un camp de treball en el qual participen 24 joves d’entre 15 i 17 anys d’arreu de Catalunya coordinats per 3 monitors. Els joves, que estaran a Mollerussa fins al 2 d’agost, tenen l'objectiu d'ajudar a rehabilitar dos habitatges de la comarca dins el projecte Coopera, organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família i gestionat per la Fundació Josep Carol amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.


Els joves han estat rebuts a l’Oficina Jove del Pla d’Urgell per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, la coordinadora territorial de Joventut, Anna Feliu, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, i el director de la Fundació Josep Carol, David Pérez. Solsona ha valorat “l’esforç individual que genera aquesta acció col·lectiva que reverteix en la societat” i que presenta els joves com a persones solidàries, desmentint “el clixé que, de vegades, es penja als joves”. Per la seva banda, Anna Feliu ha destacat l’aprenentatge que faran aquests joves d’una problemàtica social, que amb la crisi s’ha vist agreujada, mentre que Huguet també ha coincidit a agrair l’esforç que faran aquests joves i els ha encoratjat a seguir contribuint a través del voluntariat amb la societat. En aquests mateixos termes ha parlat David Pérez, el qual ha animat els participants, ja que “esteu fent una molt bona feina” d’aprenentatge i de servei a la comunitat.
 
Un cop feta la rebuda, els joves han començat a treballar en el projecte a través del qual podran conèixer de primera mà què és el Quart Món i, alhora, contribuir a pal·liar-ne les conseqüències. Ho faran duent a terme diferents tasques de rehabilitació com pintura, neteja o reparacions diverses en dos domicilis, un a Bellvís i l’altre al Palau d’Anglesola, que han estat seleccionats pels serveis socials de base del Consell Comarcal, de manera que, a banda de les tasques de rehabilitació per millorar-ne l’habitabilitat, també es dugui a terme una tasca social en la qual els joves convisquin amb les persones que hi resideixen i entenguin millor la problemàtica de l’anomenat Quart Món.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Sorigué es planta a Madrid

Publicitat
Publicitat