Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Comença el Curs Internacional de Música a Cervera

La 35a edició aplega 249 alumnes arribats de punts com Alemanya, Dinamarca, França, Japó, Holanda, Itàlia i Hongria i 31 professors entre els quals destaca el director de la JONC, Manel Valdivieso

Càtedra Cervera,Curs Internacional de Música,Cervera
249 alumnes i 31 professors en la 35a edició de la Càtedra Cervera. (Foto: Premsa Càtedra)
Aquest diumenge els passadissos de la Universitat de Cervera han començat a absorbir els 249 alumnes que participaran durant tota la setmana en el Curs Internacional de Música. Els estudiants han arribat, en la seva major part, de Catalunya i de la resta de l’Estat espanyol, però també de punts com Alemanya, Dinamarca, França, Japó, Holanda, Itàlia i Hongria.


Hi ha diferents tipologies de cursos, en els quals s’han pogut apuntar els alumnes interessats a incrementar el seu nivell musical. D’aquesta manera, s’han pogut inscriure al mestratge de tretze especialitats –una més que l’any passat– (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica. Una de les novetats d’enguany és que el curs s’ha ampliat amb un instrument més de vent: el trombó.

El curs disposa de 31 professors d’alt nivell i de diversa procedència, tots ells experts en el seu àmbit. Entre d'altres, destaca l’arribada al professorat de Manuel Valdivieso, director de la JONC, una oportunitat única per als alumnes de poder aprofitar el mestratge d’un dels músics de més prestigi i consideració del país. Més professors destacats són, per exemple, Emile Cantor (viola) i Laurentiu Sbarcea (violoncel), que formen part del prestigiós quartet de corda Orpheus, un dels més importants d'Europa. També composen l’equip del professorat Anna Puig (viola) i Laia Puig (violoncel), dues cerverines exalumnes del Conservatori de Cervera i amb una trajectòria artística internacional.

El curs està adreçat als estudiants de música dels nivells professional, superior i als postgraduats. Els alumnes rebran classes del seu instrument i també podran formar part de l’Orquestra del Curs, que oferirà el concert que finalitzarà totes les activitats.

Seguint la idea del curs passat, es tornaran a fer cursos intensius. En aquesta ocasió, seran de violoncel –per a alumnes d'entre 7 i 14 anys–, que impartirà Eulàlia Subirà, de trompeta –per a alumnes entre 7 i 12 anys–, que impartirà Nicola Barrera, i per contrabaixistes de nivell elemental, que anirà a càrrec de Xavier Puertas. A més, s’afegeix Eusebio Saez als intensius en la modalitat de trombó.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat