Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

3.000 persones demanen la dimissió d'Àngel Ros

Clam a favor del català en el marc de la concentració per rebutjar el pacte entre PSC i C's

manifestació,concentració,català,La Paeria
Milers de persones s'han manifestat com a mostra de rebuig envers el pacte firmat entre el PSC i Ciutadans. (Foto: G. M)
Crits de "Ros botifler" i "Ros dimissió" es van convertir ahir a la tarda en el fil musical de l'Eix Comercial, concretament de la plaça de la Paeria, que, segons l'organització, va concentrar unes 3.000 persones en contra del pacte entre PSC i Ciutadans. Convocada per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua i Suma't, la manifestació pretenia mostrar el rebuig de la societat lleidatada envers un acord que situa el català fora de la posició preferencial de què gaudia a la Paeria.


Així, doncs, l'alcalde de Lleida va esdevenir el centre de les ires dels manifestants, entre els quals hi havia representants polítics de la resta de l'oposició (a excepció del Partit Popular). Mentrestant, Ros, que va preferir defugir la concentració, visitava el menjador social municipal en un acte fixat ahir mateix en la seva agenda.

Els parlaments dels organitzadors, amb manifest inclòs, van atiar els ànims dels assistents, que esbroncaven cada referència a l'acord entre PSC i C's, corejaven crides a la desobediència i aplaudien algunes sentències dels membres de l'ANC i Òmnium Cultural com "No ens deixarem prendre ni mitja llengua" o "La gent de Lleida va votar diversitat i aquest pacte no té en compte la diversitat".

L'acte va finalitzar amb un concert del cantautor Joan Baró.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Fem escola

Se7opinions

Publicitat
Publicitat