Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Força Lleida renova per tres temporades a un motivat Joaquín Prado

L’objectiu del club i del tècnic asturià és iniciar les converses el més aviat possible amb la majoria de jugadors per tal que continuïn a la capital del Segrià

Félix González, Joaquín Prado, renovació, Força Lleida
Félix González i Joaquín Prado, durant la roda de premsa. (Foto: Òscar Buetas)
L’entrenador asturià Joaquín Prado continuarà al Força Lleida tres temporades més després de l’acord establert per les dues parts. “Tinc molta motivació. Serà un treball difícil construïr el planter, però alhora és il·lusionant per tornar a veure els jugadors com reprenen l’esforç o el pavelló amb l’ambient de la darrera temporada”, ha expressat durant la corresponent roda de premsa un tècnic que ha afegit que “el motiu principal pel qual estic aquí és perquè em sento valorat, escoltat i partícip del creixement del club lleidatà”.

Cal recordar que Prado, de 39 anys, ja suma tres temporades a l’entitat esportiva i ha tornat a la capital del Segrià després de dirigir la selecció espanyola U19 en el Mundial de la categoria que s’ha disputat a Grècia. “Em sento un privilegiat, però tant jo com la resta d’integrants del cos tècnic ens hem guanyat aquest reconeixement amb esforç i superant moments difícils”, ha comentat. Per la seva banda, el president, Félix González, ha esmentat que la continuïtat de Joaquín Prado era fonamental, ja que és considerat com “la part nuclear del projecte”.

De fet, el màxim dirigent de l’entitat ha sentenciat que “amb Joaquín Prado hem continuat configurant el projecte del Força Lleida”, ja que les dues parts comparteixen la mateixa filosofia. Així, la intenció primordial de l’entitat és estar entre els cinc millors clubs de la LEB Or pel que fa a gestió, pedrera, convenis, presència social, xarxes socials, etc. Així, el gran repte de l’entitat és aconseguir “l’estabilitat, a més de jugar el millor bàsquet, que l’afició s’ho passi bé, s’incorpori més gent i que el club aconsegueixi una millor integració a Lleida”, ha comentat el president.

Pel que fa al contracte del preparador, aquest és de tres anys (fins al juny de 2018, a més de tenir incentius i en el cas d’haver-hi una oferta millor l’entrenador es podria desvincular del Força Lleida entre temporada i temporada. El que queda demostrat és que el club mira cap al futur, tot i que, com ja es va dir en l’anterior roda de premsa, si a 31 de desembre no s’ha signat el conveni plurianual i s’ha passat pel corresponent Ple, es començarà la liquidació del projecte perquè aquesta s’executi el 30 de juny de 2016.

El moment de parlar amb jugadors i la seva renovació

Fins al moment, el que es té clar és que continuen Marc Rubín de Celis (amb una lesió de llarga durada) i Gerard Sevillano, mentre que són baixa Javi Múgica, que ha fitxat pel Worcester Wolves britànic, i Kaldre, pel seu baix rendiment durant els enfrontaments. Amb la resta de jugadors s’iniciaran ara les corresponents converses i renovacions, ja que la intenció és que continuïn el major nombre d’efectius possibles, tot i que serà difícil aconseguir-ho, ja que Fran Guerra ha tornat a Estudiantes i tot apunta que jugarà en l’ACB i Alfons Alzamora encara ha de decidir si continua jugant a bàsquet o es retira.

“Jo no marco cap objectiu a Joaquín Prado, ja que la plantilla no està confeccionada. Ara el repte és mantenir-nos i, a ser possible, jugar el play-off, sempre amb la mateixa filosofia de l’any passat. També l’objectiu es mantenir el nombre més gran de jugadors de la campanya passada, ja que els efectius s’han sentit estimats, han crescut i coneixen la filosofia”, ha indicat el president, que ha confirmat que l’equip tècnic de l’entrenador es mantindrà. “En essència, hi ha una gran continuïtat”, ha indicat.

Per la seva banda, Joaquín Prado ha recordat que “em preocupava que des del club es perdés la perspectiva pels resultats aconseguits. Tots hem de ser conscients que mantenir-los serà dur”. Pel que fa a la plantilla, ha indicat que “no serà fàcil conservar-la a tota, perquè s’ha revalorat i molts tenen ofertes, però el de la temporada passada ha estat un dels millors planters amb els quals he treballat”, ha afegit un tècnic que ha remarcat que no s’ha de perdre el temps . “Seria ideal haver de fer molts pocs fitxatges” abans d’una pretemporada que està previst que comenci el dia 24 d’agost.

D'altra banda, pel que fa al pressupost, aquest s’augmentarà finalment en un 15%, la qual cosa obligarà a fer més esforços. “La idea inicial és comptar amb deu jugadors més Marc Rubín de Celis, amb qui l’objectiu és que es recuperi al 100% i, per això, ens hem oblidat dels terminis.

Crític amb la Federación Española de Baloncesto

En un altre capítol, i com ja ha fet en diverses ocasions, Joaquín Prado s’ha mostrat crític i dur a l’hora de parlar sobre el fet que fins al moment la LEB Or només té inscrits catorze equips. “Tenim un problema molt important en el bàsquet. La situació és molt complicada, tot i que les solucions també són difícils. El fet que ningú ascendeixi o descendeixi és greu i s’ha provocat una inestabilitat complicada. És cert que els equips sí que han fet un pas més cap aquesta situació, però és una llàstima que només hi hagi catorze equips, ja que la lliga es queda coixa”, ha sentenciat.

Per aquesta raó, i davant d’una situació que “és molt greu”, Prado ha manifestat que “cal una reunió urgent de tots estaments més importants vinculats al bàsquet per tal que l’aficionat tingui clar com és això”. I, anant un pas més enllà, ha comentat que “la realitat, avui en dia, és que és gairebé impossible que un equip de la LEB Or pugui ascendir a l’ACB i en les circumstàncies actuals el Força Lleida no podrà pujar mai”, ha sentenciat.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat