Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida aplega més de 600 músics i una desena de bandes amb motiu del Festival Internacional de Bandes de Música

L’Eix Comercial s’omple de música amb una cercavila formada pels grups que participen en l’esdeveniment

bandes,músics,música,Festival Internacional de Bandes de Música,Eix Comercial
Les bandes de música han pres l'Eix Comercial. (Foto: Ajuntament de Lleida)
Lleida és durant tot el cap de setmana l’epicentre de la música de banda amb la celebració del Festival Internacional de Bandes de Música, una iniciativa que aplegarà a la ciutat més de 600 músics components d’una desena de bandes que oferiran els seus concerts en diferents espais de la ciutat i en altres indrets del territori. L’Eix Comercial ha acollit aquest matí una cercavila formada per l’Agrupació Musical Canareva, la Unión Musical Garrapinillos, Filamonica Sestrese i l’Orchestre d’Harmonie de la Ville de Foix.


A la tarda l’Auditori Municipal ha acollit un Concurs Internacional de Bandes Simfòniques. El concurs de bandes estava obert a grups no professionals: entre quaranta i vuitanta músics i amb la presència d’entre set i nou instruments de corda. Les bandes havien d’interpretar "La llegenda de Sant Jordi" de Tomàs Simón juntament amb una obra de lliure elecció. Els membres del jurat Salvador Brotons, director titular de la Banda Municipal de Barcelona; Tomàs Simón, compositor tarragoní autor de l’obra obligada “La Llegenda de Sant Jordi” i José Rafael Àvila, director del Conservatori Professional de Música de Benicarló, han atorgarat un únic premi en valor de 3000 €.
 
Les bandes participants al 1r Festival Internacional de Bandes de Música són: Filarmonica Sestrese (Genova- Itàlia), Agrupació Musical Canavera (Alcanar), la Unión Musical Garrapinillos (Aragó), la Orchestre d’Harmonie de la Ville de Foix (França), la Sociedad Artístico Musical de Magallón (Aragó), la Banda de Música de Manacor (Illes Balears), la Orchestre d’Harmonie Varilhes-Foix (França), la Banda Municipal de Fraga (Aragó), la Banda de Música Ciudad de Barbastro (Aragó) i la Banda Municipal de Lleida.
 
L’origen d’aquest Festival està en una de les activitats de les Festes de Tardor, Fem Banda, iniciativa que va néixer el 2004 i que enguany celebraria la seva onzena edició. Ara Fem Banda s’ha traslladat a l’estiu i ha esdevingut un Festival Internacional de Bandes de Música amb la seu a Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat