Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Força Lleida s’inscriu a la LEB Or fora del termini estipulat

El club lleidatà jugarà la temporada 2015-2016 a la LEB Or tot i tornar a presentar la documentació després de l’hora marcada per la Federación Española de Baloncesto

Félix González, bàsquet, Força Lleida
Félix González, acompanyat de diversos directius durant la roda de premsa. (Foto: Òscar Buetas)
El Força Lleida va tornar a patir, i fer patir a tothom, a l’hora d’inscriure’s a la LEB Or. El termini marcat per la Federació Española de Baloncesto finalitzava avui a les 13.30 hores i era al voltant de les 13.30 hores quan el club ilerdenc formalitzava la inscripció. Tot i així, aquesta va ser acceptada gràcies a que fins llavors només s’havien inscrit onze equips dels setze amb els quals vol comptar la propera temporada i un cop haver demanat un ajornament a l’ens federatiu.

De fet, l’entitat esportiva ha pogut presentar la seva inscripció gràcies a l’acord signat amb la Paeria, en el qual només hi ha la rúbrica de quatre grups municipals (PSC, CiU, ERC i PP) i amb el qual es garanteix qui hi haurà un conveni per la temporada 2015-2016, amb l’aportació de la línia ja pactada de la temporada finalitzada. Malgrat tot, s’ha de dir que aquest no és de caràcter oficial, ja que ha de passar pel corresponent Ple.

En aquest sentit, el president, Félix González, ha comentat que la Diputació de Lleida no ha signat cap acord similar i “no sabem si ho farem. El que està clar és que ho farà si s’arregla el refinançament del rènting de la ciutat esportiva”, tot i que ja s’ha aconseguit reduir el tipus d’interès d’aquest.

La successió dels fets

Cal remuntar-se en el temps per entendre, o almenys intentar-ho, moltes de les coses que han succeït en les darreres hores. El febrer de 2014 la junta directiva del Força Lleida es va reunir amb l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida. En aquella reunió es va exposar que, perquè el projecte fos sostenible, el pressupost havia de ser de 600.000 euros i les institucions haurien de cobrir la meitat d’aquest, 300.000 euros (120.000 euros la Diputació i 180.000 euros la Paeria). Es va arribar a un acord per al 2015, 2016 i 2017, condicionat al ja famós refinançament del rènting de la ciutat esportiva, però faltava la signatura de la Fundació Lleida Bàsquet, també implicada en aquest tema, però aquesta no s’ha arribat a produir en cap moment, “donant excuses que no són sòlides”, ha apuntat Félix González.

Els mesos van anar passant i els bons resultats de l’Actel Força Lleida a la LEB Or van fer possible que aquest arribés als play-off d’ascens. El club no tenia liquiditat per afrontar-los, però es va fer un conveni pont amb la Paeria per poder-los afrontar. I així s’ha continuat fins a l’actualitat.

“Ara hi ha una nova Paeria i una nova Diputació. Vam exposar el tema amb antelació, però la realitat és que arribem amb el temps límit i que ens hem trobat amb una situació difícil, i en som responsables. Al final s’ha aconseguit l’acord de l’Ajuntament, però només per a la propera temporada”, ha manifestat el president, recordant que els directius demanaven un plantejament a llarg termini de tres temporades. Per aquesta raó, la condició que han posat és que abans del 31 de desembre el conveni plurianual s’ha de passar pel Ple i ser aprovat. “Queden sis mesos, però si no s’ha produït i la Diputació no ha fet una cosa similar, nosaltres liquidarem el projecte a 30 de juny de 2016 i no ho fem ara per responsabilitat”, ha advertit el màxim dirigent.

“Si consideren que és millor dedicar els recursos a altres coses, el debat s’ha de resoldre”

Així doncs, González ha advertit que “tothom s’ha de posar a treballar. La situació que estem vivint no és humana, els jugadors pateixen angoixa i l’entrenador també ha estat esperant perquè tenia ofertes a sobre de la taula”. De fet, ha advertit de manera taxativa que “si realment es considera que un projecte de bàsquet semiprofessional a Lleida no és viable i és millor dedicar els recursos a altres coses, és un debat que han de resoldre els grups de la Paeria. Si decideixen que no, al juny tancarem el projecte, encara que seria un error, però si decideixen que sí s’han de fer les coses bé”.

D'altra banda, també ha denunciat que “la Federació no és capaç de fer contractes amb grans marques que reportessin uns beneficis i cada club s’ha de buscar la vida”. Precisament, també ha tingut paraules per parlar del fet que a l’hora marcada hi havia molts pocs equips inscrits en dir que “ahir la Federació ens deia que molts clubs estaven trucant a la porta i la sensació és que hi ha un forat. Creiem que la LEB Or té futur, perquè hi ha competència i igualtat, sent el lloc on podem estar, i un altre plantejament no té cabuda. Si no podem estar-hi amb tranquil·litat, plantejar-se una altra cosa és difícil i anar cap a baix és difícil”.

Joaquín Prado, gairebé renovat

Pel que fa al planter i a la seva preparació, la peça fonamental, l’entrenador Joaquín Prado, podria signar la seva renovació per a tres anys amb les corresponents clàusules en les pròximes hores. “Cal pensar que Joaquín Prado és fonamental per al projecte”, ha indicat el president Félix González. A més, ha anunciat que ja s’està parlant amb jugadors perquè segueixin a l’entitat lleidatana i “demà ja hem de treballar per tractar de mantenir al màxim d’efectius, encara que hagués estat més fàcil amb l’acord complet”.

Finalment, el màxim dirigent ha parlat del pressupost: “El revisarem. Crec que es pot incrementar per al primer equip i per a la base. També confiem que la Diputació decideixi la propera setmana què farà. Però un petit increment sí que es podrà fer”. A més, també serà important mantenir els diversos convenis, en el sentit que a partir de gener “seria ideal que amb San Miguel estigués tancat i que en els propers dies el puguem tancar amb Actel”. Així, ha estat una altra roda de premsa que se suma a la curta però intensa vida del Força Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat