Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Lleida, capital de l’estudi de les malalties de les plantes durant quatre dies

La ciutat acull el XVII Congreso Nacional de Fitopatología amb més de tres-cents experts

Roberto Fernández,Josep Maria Pelegrí,congrés,fitopatologia
Inauguració del XVII Congreso Nacional Sociedad Española de Fitopatología, presidida pel rector de la UdL, Roberto Fernández, i el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. (Foto: Ares Valdés)
Lleida es converteix en la capital de l’estudi de les malalties de les plantes amb la celebració del XVII Congreso Nacional Sociedad Española de Fitopatología, que té lloc del 7 al 10 d’octubre a la Llotja. Un total de tres-cents deu experts d’Europa i Amèrica participen en aquesta jornada que té com a objectiu el control de les malalties com el foc bacterià, la genètica o els virus.


Ahir al migdia va tenir lloc la inauguració de la dissetena edició del Congrés, presidida pel rector de la UdL, Roberto Fernández, i el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí. Ambdós van destacar la importància de l'agroalimentació de Lleida com a principal exportació de la ciutat. Per aquest motiu, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va ressaltar la idea de tenir una excel·lent “sanitat vegetal que garanteixi les nostres exportacions”. A més, va situar la cooperació, la millora de la producció i la innovació i la conseqüent aplicació com els tres eixos bàsics d’aquest congrés en què participen experts d’Estats Units, Anglaterra, Itàlia, França i Portugal.
 
Per la seva banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández, va elogiar la Universitat de Lleida pel que fa a l’Escola d’Agrònoms com a impulsora del desenvolupament científic de la ciutat. També va recordar que són la segona universitat espanyola en el rànquing d’investigació d’aliments i la tercera en el d’agricultura.
 
Especialistes en fruita com el belga Tom Deckers; el director de la Xarxa Nacional per a la Diagnosi de Malalties de Plantes de la zona oest dels Estats Units,  Richard M. Bostock, i el catedràtic de Patologia Vegetal del Centre de Biotecnologia i Genòmica de Plantes de la Universitat Politècnica de Madrid, Fernando García-Arenal, són alguns dels ponents principals d'aquest congrés, que inclou l'assemblea de la Societat Espanyola de Fitopatologia. Al llarg d’aquests tres dies se celebraran diferents ponències, a més d’un sopar de gala el dijous al Caves de Raimat i excursions facultatives el divendres.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat