Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Més d’un centenar de piscines de Lleida acolliran el Mulla’t per l’esclerosi múltiple el 12 de juliol

Es calcula que a la província hi ha prop de 550 persones afectades per aquesta malaltia

Mulla't per l'esclerosi múltiple,piscina,esclerosi múltiple,
Presentació de la 22a edició del Mulla't a Lleida. (Foto: Diputació de Lleida)
Un any més la campanya solidària Mulla’t per l’esclerosi múltiple que la Fundació Esclerosi Múltiple de Catalunya impulsa des de fa més de vint anys torna a Lleida el 12 de juliol a més d’un centenar de piscines adherides per solidaritzar-se amb les prop de 550 persones afectades per aquesta malaltia a la província de Lleida, segons ha informat la Fundació.


Aquest any participen al Mulla’t més de 600 piscines de tot Catalunya, de les quals més d’un centenar pertanyen a la demarcació de Lleida, on més de 400 voluntaris col·laboraran amb la campanya. Aquest esdeveniment solidari ha traspassat les fronteres catalanes i també s’organitza a altres punts de l’Estat espanyol, com a Madrid, el País Basc o les Illes Balears, segons han explicat els organitzadors. L’acte central del Mulla't tindrà lloc a les 12.00 hores al Club Natació Lleida, on l’equip de natació sincronitzada farà una exhibició.
 
L’Ajuntament de Lleida, que hi col·labora, a més d’aportar infraestructura, donarà tota la recaptació que s'obtingui a les piscines municipals en la jornada de la campanya i situarà punts de venda de marxandatge en les de Secà i Balàfia. La Diputació de Lleida, que ha acollit aquest matí la presentació, també hi donarà suport per solidaritzar-se amb les 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a Catalunya.
 
La recaptació de diners es farà mitjançant la venda de diferents articles que contribueixen a finançar els serveis de neurorehabilitació de la Fundació Esclerosi Múltiple i que inclouen una tovallola, samarretes, bosses, necessers i el got del Mulla't amb dissenys de la il·lustradora Pilarín Bayés. Una altra forma de contribuir és mitjançant la compra d’una ampolla d’oli del Mulla’t. Per cada ampolla venuda, Olis de Catalunya cedeix 1 euro a la Fundació Esclerosi Múltiple. Els organitzadors preveuen recaptar uns 50.000 euros.
 
El president de l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Lleida, Josep Maria Fornós, ha indicat que per a la Fundació és una jornada molt important, perquè s’aconsegueix la implicació de moltes persones que aporten recursos que es destinen als tres hospitals de dia que hi ha a Catalunya (un dels quals es troba a Lleida).
 
En aquest sentit, ha recordat que l’actual Hospital de Dia Miquel Martí i Pol, ubicat a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, es traslladarà properament al nou Centre de neurorehabilitació Miquel Martí i Pol, que estarà situat a l’avinguda Onze de Setembre de Lleida. La Diputació de Lleida ha aportat 380.000 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple per fer front a les obres d’arranjament i adequació de la nova seu, on preveuen traslladar-se a finals d’aquest any.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat