Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

S'esfondra part d'un edifici del carrer Alfred Perenya sense causar ferits

Les vuit persones que hi vivien van ser reallotjades pels serveis socials de l'Ajuntament de Lleida

urbanisme,edifici,carrer Alfred Perenya,enfonsament,Àngel Ros,
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat del regidor d'Urbanisme, Fèlix Larrosa, i una arquitecta municipal van visitar l'edifici malmès. (Foto: B. T.)
El terra d’un edifici del carrer Alfred Perenya de Lleida es va enfonsar aquest diumenge a la nit sense causar ferits, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Les vuit persones que hi vivien van ser desallotjades dels seus habitatges i van ser reallotjades pels serveis socials de l’Ajuntament de Lleida.


L’incident es va produir a la segona planta de l’edifici número 92 del carrer Alfred Perenya al voltant de les 22.45 hores, quan per causes que encara es desconeixen, es va enfonsar el bany i part d’una habitació del segon pis. Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana per ajudar els inquilins a treure les seves pertinences.

També es va desplaçar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa i una arquitecta municipal. Després de parlar amb els Bombers, va donar l’ordre de reallotjar els inquilins, que van ser cinc. Dos de les persones desallotjades han passat la nit en domicilis de familiars o amics. Així mateix, la Paeria ha ofert un allotjament alternatiu a una altra família, de tres membres, que resideix en l’immoble afectat però que ahir era fora de la ciutat i avui ha tornat. En total, al bloc hi viuen 10 persones.

Com a mesura d’urgència i de manera subsidiària, l’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest matí les tasques per preservar la seguretat en l’immoble. S’ha començat a apuntalar la planta baixa, el pis primer i el segon, en la vertical on es va produir l’esfondrament. Aquests treballs i la revisió completa de l’afectació es perllongaran 48 h. La Paeria requerirà als propietaris de l’immoble la realització de les obres de reparació pertinents que, en tractar-se de danys estructurals, han d’assumir el conjunt de propietaris del bloc.

Aquest dimarts ja es tindrà l’informe tècnic amb l’anàlisi de la patologia de l’immoble elaborat pels serveis tècnics de la Regidoria d’Urbanisme. Una vegada es tingui aquest informe es determinarà la previsió de tornada dels inquilins -que, en cap cas, podran tornar aquesta nit-, i es requerirà als propietaris les actuacions i obres de reparació pertinents. 

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat