Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Activat el Pla d'actuacions per prevenir els efectes d'una onada de calor

Entre les 14 h i les 20 h hi ha una probabilitat major del 70% de superar els 38,1 graus de temperatura

onada de calor,Catalunya
L'onada de calor d'aquest cap de setmana. (Font: 324.cat)
L'Ajuntament de Lleida manté activat el Pla d'actuacions per prevenir els efectes d'una onada de calor davant de les previsions del CECAT que estableix que a la comarca del Segrià, entre les 14 h i les 20 h, hi ha una probabilitat molt alta, major del 70%, de superar els 38,1 graus de temperatura. A més, la previsió és que l'episodi de calor es pugui allargar fins al proper dimecres.

Les àrees municipals de Benestar Social i Salut Pública, per mitjà dels diversos departaments i de les empreses que presten els diversos serveis a la població, han començat a fer arribar informació de les actuacions preventives als usuaris que es troben dins de la població de risc vulnerable a l’onada de calor informació de les actuacions preventives, especialment les 1.003 persones més vulnerables identificades als expedients de l’Ajuntament de Lleida
 
Recomanacions en cas de cop de calor

Cal controlar la temperatura a casa: durant les hores de sol, tancar les persianes de les finestres; obrir les finestres durant la nit per refrescar el domicili; romandre a les estances més fresques; utilitzar climatització per refrescar l'ambient; prendre dutxes de manera freqüent, i beure aigua fresca regularment. Al carrer, cal evitar el sol directe i utilitzar elements com gorres o barrets, roba lleugera, procurar caminar per l'ombra, portar aigua i beure'n sovint. Pel que fa als trajectes de cotxe, evitar realitzar-los en les hores de més calor i, si es tracta d'un viatge llarg, cal aturar-se a descansar i refrescar-se.També s'aconsella limitar l'activitat física a les hores de més calor i reduir les activitats intenses.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat