Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Segrià, tercera comarca més competitiva de Catalunya

Un estudi en destaca la disponibilitat de sòl, la qualificació dels recursos humans i els serveis de suport a l’activitat productiva

Magraners,rentador d'aigua,obres,urbanisme,
Imatges d'obres al barri de la Mariola de Lleida. (Foto: Arxiu)
La comarca del Segrià és la tercera més competitiva de Catalunya segons l’índex ADEPG 2015 de competitivitat territorial. L’estudi remarca que el Segrià culmina dos any de millora i identifica la base de la seva competitivitat en una combinació de diversos factors: “La disponibilitat de sòl, la qualificació dels recursos humans i els serveis de suport a l’activitat productiva”. El rànquing l’encapçala el Barcelonès, seguit del Vallès Occidental i del Segrià, que ascendeix dos llocs respecte a la classificació de l’any anterior.


L’informe l’han presentat aquest dijous les patronals Foment del Treball, Fepime Catalunya i l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf (ADEPG).

L’estudi dibuixa un mapa on les comarques que són capital de província i les de l’àrea metropolitana de Barcelona registren una de les millors condicions per competir en un context d’una economia internacionalitzada i especialitzada en serveis i béns d’alt valor afegit.

Així mateix, les comarques que són capital de província (Segrià, Tarragonès i Gironès) s’incorporen al segon àmbit territorial –després del Barcelonès– més competitiu de Catalunya, que és el format per l’àrea metropolitana de Barcelona. Segons l’estudi, “aquest fet suposa l’expressió de l’avenç del fet metropolità a Catalunya”.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat