Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Els Mossos imputen set persones per furts d’ametlles en finques agrícoles de les Garrigues

S’han recuperat uns 1.400 kg d’ametlles recollides de manera il·lícita a Arbeca, els Omellons, l’Espluga Calba i Vinaixa

furt, ametlles, Garrigues, Mossos d'Esquadra
En una de les actuacions es va comissar fins a 34 sacs d'ametlles. (Foto: Mossos d'Esquadra)
Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de les Borges Blanques van denunciar penalment, entre el 30 de setembre i l’1 d’octubre, set persones com a presumptes autors de quatre furts en explotacions agrícoles de les Garrigues.


A mitjans de setembre, els Mossos van iniciar una investigació per diversos furts d’ametlles que es van produir en unes finques de les poblacions d’Arbeca, els Omellons, l’Espluga Calba i Vinaixa. Fetes les indagacions inicials, es van muntar dispositius preventius en les zones rurals on hi havia pendent la recollida d’ametlles i es va efectuar un seguiment als punts de compra de fruits secs.
 
Els dispositius i la col·laboració ciutadana van propiciar la recuperació de diverses partides d’ametlles que havien estat sostretes. Fins la data s’han recuperat un total de 1.400 kg d’ ametlles en dues actuacions policials.
 
El primer comís es va fer el 30 de setembre, quan els Mossos van localitzar, a la partida de la Quadra de les Borges Blanques, quatre persones que estaven pelant ametlles en una finca. Al lloc també hi havia un vehicle carregat amb 34 sacs d'ametlles. Els Mossos van denunciar penalment tres de les quatre persones per la seva presumpta implicació en els furts. El segon comís es va efectuar l’1 d'octubre a la partida del Pla de la Bassa de l'Espluga Calba. En aquesta ocasió, els Mossos van enxampar in fraganti quatre persones que recollien ametlles en una finca rural i que no tenien permís del propietari per recollir els fruits.  
 
El dispositiu per prevenir els furts d’ametlles continuarà fins la finalització de la recollida d’aquest fruit. Així mateix, es recomana als propietaris de finques la necessitat d’informar als Mossos de la presència de persones alienes a les seves finques o a les dels veïns per tal de prevenir les sostraccions.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La història d'una supervivent

Publicitat
Publicitat