Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Nit màgica de Sant Joan amb la crema d’obres d’art a la foguera de la Seu Vella

El Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent organitzen per primera vegada una performance que convida tots els artistes de Lleida a llançar les seves obres sense èxit

Seu Vella,foguera,Sant Joan,
Foguera realitzada al turó de la Seu Vella pel Sant Joan d'ara fa un any. (Foto: Turó Seu Vella)
Durant la nit de Sant Joan, la del 23 de juny, les fogueres s’encenen quan el sol es pon i s’alimenten fins ben entrada la nit, o la matinada, amb tota mena d’andròmines combustibles. Atreta pel magnetisme del foc, la gent s’hi aplega, canta i balla al voltant… i els més agosarats hi salten per sobre o trepitgen les brases. Per primera vegada, des del Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent els artistes que en formen part han organitzat una performance artística a la foguera de Sant Joan per fer fora els grans enemics de la cultura:  la ignorància, la indiferència i la desídia. 


Per tal d’exorcitzar les arts “dolentes” (aquelles obres, provatures i experiments que s’han acumulat en forma de paper amb apunts i esbossos durant anys sobre els escriptoris i aules de treball), el Cercle de Belles Arts i Arts de Ponent conviden els artistes de Lleida i província que ho desitgin a reunir-se la nit de Sant Joan al voltant de la foguera que es forma a la Seu Vella, a l’esplanada del Castell del Rei a les 20.30 hores, per oferir-li al foc purificador, “juntament amb els seus desitjos de renovació, creativitat i productivitat”, les obres en paper que no desitgin conservar. Prèviament es realitzarà la part lúdica del joc, que consistirà a col·locar un paper amb el nom de cada participant en una bossa i treure’n un cada participant per “indultar” l’obra que més agradi de l’artista aparegut en aquest paper i per poder guardar-la en el record. Per participar en la nit màgica només cal inscriure’s al correu de divinadrudis@yahoo.es.
 
Els artistes aprofitaran la foguera que any rere any s’encén a la Seu Vella, que il·luminarà la fortificació. Concretament, aquesta tindrà lloc a les 21.00 hores a sota del Castell del Rei. Abans, però, a les 20.00 hores, es commemora el centenari del naixement d’Enric Pubill Lo Parrano amb una ballada del “Garrotín Vell” de Lleida, una activitat oberta a tota la ciutadania  a la plaça del Dipòsit, espai on es concentraran les activitats de Sant Joan a Lleida. Aquesta foguera serà només una de la vintena que s’espera que s’encenguin a Lleida donant pas a la nit del foc, la majoria ubicades a les partides de l’Horta.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Admirat Josep

Se7opinions

Publicitat
Publicitat