Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Albert Batalla assegura que la Seu d'Urgell no renunciarà als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026

Durant la XXVI Trobada d'Empresaris del Pirineu demana ajuda als presents per sumar més força

Albert Batalla,La Seu d'Urgell,Trobada d'Empresaris del Pirineu,
L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, durant la seva intervenció en la 26a Trobada d'Empresaris del Pirineu. (Foto: Albert Batalla /Twitter)
L’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha assegurat que no renunciarà als Jocs Olímpics d’Hivern de 2026, tot i que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi decidit no presentar la candidatura. Aquestes han estat les paraules de Batalla en la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu que se celebra aquest divendres a la capital de l’Alt Urgell, que ha lamentat la forma en la què s’ha pres aquesta desició, “de forma supersònica”. 


L’alcalde convergent ha assegurat que no renunciarà al projecte perquè és una “bona oportunitat per promocionar el Pirineu al món i el seu cost-benefici és positiu”. En aquest sentit, s’ha mostrat disposat a fer tot el possible i ja ha anunciat que es reunirà amb Ada Colau i els presidents de diferents grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona per intentar que la capital catalana continuï liderant els Jocs Olímpics d’Hivern. Rodejat d’empresaris, ha aprofitat també l’ocasió per demanar-los que hi col·laborin en la mesura del possible.

Vila adverteix que el model de decreixement que representa Ada Colau és ''immoral''
 
D’altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha al·legat durant la inauguració de la 26a Trobada d’Empresaris del Pirineu que el model econòmic basat en el ''decreixement'' que defensa l'equip d'Ada Colau és ''immoral'' per al 20% d'aturats i per una població que suporta un sobreendeutament.

Vila ha advertit que mirat des d'una perspectiva global ''és irrellevant que a la península ibèrica hi hagi tres estats independents'' però, en canvi, ''és molt més perillós'' posar en crisi el model institucional i el model econòmic. Vila ha reconegut que la societat ha fet un ''gir a l'esquerra'' però ha avisat que s'ha d'elegir entre el model de Veneçuela o el model de Dinamarca.

Uns 600 empresaris, directius i polítics participen en la XXVI Trobada Empresarial al Pirineu a la Seu d'Urgell, que va se celebra des d'ahir dijous fins avui divendres i que aquesta edició ha triat el lema "Preparats per créixer!".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat