Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Ros creu que el Pirineu de Lleida ha d’articular una candidatura per als Jocs Olímpics d’Hivern

L'alcaldessa de Barcelona reitera que la decisió és "coherent" però lamenta no haver pogut "tenir contacte" amb els ajuntaments afectats

Àngel Ros, Montse Mínguez,Ple extraordinari
Imatge de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. (Foto: Arxiu)
El paer en cap, Àngel Ros, s’ha mostrat avui partidari de recuperar el projecte del Pirineu i de les terres de Lleida d’articular una candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern una vegada l’Ajuntament de Barcelona s’ha retirat de la cursa per organitzar els Jocs del 2026. “Caldria que el Pirineu de Lleida i també la ciutat de Lleida recuperéssim l’antic projecte, d’unir-nos a altres ciutats i formalitzar una candidatura, i ho dic així de formalment”, ha assenyalat en una entrevista a Ua1 Ràdio.


Àngel Ros ha recordat que, abans del projecte liderat per la capital catalana, ja s’havia plantejat una proposta des d'Aragó: “Quan va sortir la candidatura de Barcelona que va impulsar l’alcalde Hereu, nosaltres estàvem negociant la incorporació de diverses estacions d’esquí de Lleida a la candidatura que lideraven Saragossa i Jaca. Quan l’alcalde Hereu va llançar la candidatura de Barcelona, lògicament, com a catalans, ens hi havíem de sumar i així ho vam fer”.

El paer en cap ha afegit que “una vegada desapareguda aquesta candidatura, cal tornar als orígens, i els orígens són que Lleida sigui capaç de trobar aliances per formar una candidatura sòlida”. Àngel Ros creu que Andorra seria un indret absolutament estratègic, però, d’entrada, la Carta Olímpica no ho permet en tractar-se d’un altre país. “Si aquesta situació es manté, hauríem de ser capaços d’articular una proposta entre l’Alt Urgell, els Pallars i la Val d’Aran, que és el primer destí de turisme de neu de l’Estat i un dels principals d’Europa, amb altres espais com Jaca i territoris de Catalunya i Aragó per formar una candidatura”.

“Toca fer-ho ara. Una vegada Barcelona ha dit que no, crec que aquí s’ha de veure l’empenta del Pirineu i de les terres de Lleida i hem de ser capaços de formular una alternativa”, ha conclòs l’alcalde.

Batalla creu que és un error pel Pirineu i pel país

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, també va lamentar la decisió del govern municipal de Barcelona per haver estat presa sense parlar amb les institucions i entitats pirinenques. "Creiem que, com a mínim, Colau hauria d'haver parlat amb el territori, perquè en un projecte com aquest hi ha una ciutat que lidera, que és Barcelona, però també hi ha una sèrie de socis que estan al Pirineu”, va opinar Batalla al Parlament.
 
Segons l'alcalde de la Seu d'Urgell, "la decisió presa sense consensuar amb ningú no és bona per al país i, per descomptat, no ho és per al Pirineu". En aquest sentit, va expressar el seu disgust perquè considera que "Barcelona ha volgut donar-li l'esquena a la resta del país en un projecte important".

Davant les crítiques rebudes, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert la porta a futures "col·laboracions" amb els municipis del Pirineu després de retirar la candidatura Barcelona-Pirineu per acollir els Jocs d'Hivern de 2026. Colau ha dit que li "sap greu" no haver pogut tenir contacte amb els alcaldes afectats per manca de temps. L'alcaldessa ha reiterat que la decisió s'ha pres per "coherència" i ha dit que estarà "encantada" de parlar personalment en els propers dies amb aquests ajuntaments "per explorar altres formes de col·laboració tant en l'àmbit esportiu com en altres temes".

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Manifest

Publicitat
Publicitat