Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Unió es divorcia de Convergència

El matrimoni que formaven Convergència i Unió es trenca, tot i que els democristians garanteixen l’estabilitat dels grups al Parlament i al Congrés

Unió Democràtica de Catalunya,Duran i Lleida
La cúpula d'UDC a Lleida, encapçalada per Duran i Lleida, en una visita recent. (Foto: Arxiu)
El matrimoni que formaven Convergència i Unió es va trencar ahir. Malgrat tot, els democristians van acordar garantir l’estabilitat dels grups al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, així com els pactes a nivell municipal, defensant la calma política. Tanmateix, els tres consellers d’Unió al Govern de la Generalitat van decidir abandonar l’executiu català. De fet, el màxim òrgan de decisió d’Unió va prendre aquesta decisió amb setze vots a favor, deu en contra i dues abstencions.


En aquest sentit, el conseller d’Agricultura i líder democristià de Lleida, Josep Maria Pelegrí, va abandonar el seu càrrec juntament amb el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, després de la reunió que va mantenir ahir el comitè de govern d’Unió per tal de valorar l’ultimàtum plantejat per CDC amb l'objectiu que decidís si se sumava a la defensa de la independència de Catalunya el 27-S, tal com va acordar ja Convergència amb ERC i les entitats sobiranistes. A més, s’hi ha de sumar que Ortega va anunciar que també abandonaria la política.

En la corresponent roda de premsa, Espadaler va explicar que Unió abandona formalment el Govern de la Generalitat per “coherència amb el que va expressar la majoria de la nostra militància i en resposta al que tots hem convingut a entendre com un ultimàtum”. En aquesta línia, va lamentar que no hi hagués un major diàleg amb l’altra part del conflicte.

També el líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va lamentar la falta de diàleg per tractar d’encaixar els diferents plantejaments dels dos socis de Federació. Aquesta ruptura implica tots els alts càrrecs d’Unio i no només els consellers citats. De fet, aquesta mesura afecta també el líder sobiranista i secretari d’Universitats, Antoni Castellà.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat