Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Una trentena d’estudiants es tanquen al Rectorat de la UdL per demanar la consulta del 9-N

Per avui i demà hi ha convocada una vaga que culminarà dimecres amb una manifestació

UdL,9-N,manifestació,Rectorat,
Una trentena d'estudiants es va tancar ahir al vespre al Rectorat a favor del 9-N. (Foto: Ares Valdés)
Uns 35 estudiants es van tancar ahir al vespre al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) amb la intenció de passar la nit per demanar al Tribunal Constitucional (TC) que “volem votar” a favor del 9-N. Aquesta és la primera actuació que duu a terme el col·lectiu Estudiants Lleida Desobeïm per tal de fer palès que “desobeeixen” les institucions i que aquesta “desobediència” farà que la consulta es pugui acabar celebrant.


Aquesta concentració també va servir d'aperitiu a la vaga d’estudiants que hi ha convocada a Lleida per avui i demà en defensa del dret a decidir de Catalunya, que culminarà amb una manifestació el dimecres que sortirà a les 12.00 hores del Rectorat. “L’Estat que ens ofega amb les retallades en educació és el mateix que ens està prohibint manifestar-nos, negant-nos així el dret a l’autodeterminació”, va explicar el portaveu de la plataforma Estudiants Lleida Desobeïm, David Martín, durant la concentració. Va afegir que “aquesta plataforma no és per a gent independent, perquè independentment que es vulgui la independència, ens han de deixar votar”.

Durant la jornada d’ahir, els estudiants van dur a terme una assemblea per decidir de quina manera actuarien durant els dies de vaga i si allargarien les nits a la intempèrie. Entre les diferents activitats s’ha decidit convocar piquets informatius a les universitats per explicar quina és la seva intenció i, així, aconseguir més participants en la jornada. Al migdia tindrà lloc un dinar popular que continuarà a les 18.30 hores amb una xerrada sobre els motius de la vaga i del moviment estudiantil. A continuació es tornaran a reunir per preparar una segona assemblea oberta i decidir què fan el dimecres. La jornada clourà amb un sopar popular i la projecció d’un documental. La idea que té el grup és passar també la nit d’avui al ras per prosseguir el dimecres amb la manifestació.

Amb diferents torns de sortida, el Rectorat de la UdL va facilitar l’accés dels estudiants perquè poguessin passar la nit i els va a condicionar una de les aules, tot i que la majoria auguraven que la passarien al claustre. Tot i que els participants eren universitaris, la vaga i la manifestació està oberta a tots els estudiants a partir de tercer de l'ESO.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat