Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

ICV denuncia que la Generalitat treballa de forma "encoberta" per posar en marxa el Consorci Sanitari

Els ecosocialistes creuen que l'Hospital Santa Maria no està preparat per acollir la derivació de pacients de l'Arnau a causa del tancament de llits

ICV,Consorci Sanitari,Sara Vilà,
Els ecosocialistes es van reunir ahir dilluns amb la junta de personal de l’Hospital Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria. (Foto: ICV)
La diputada d'ICV al Parlament, Sara Vilà, denuncia que el Departament de Salut està portant a terme “aplicacions encobertes" del Consorci Sanitari de Lleida com la creació de càrrecs amb funcions coordinadores que no s’adeqüen a la normativa de l’Institut Català de la Salut, la falta de transparència en la presa de decisions o en la disposició de dades o el desmantellament esglaonat de personal, equipaments i serveis. 


Així ho va comunicar ahir dilluns després de reunir-se amb la junta de personal de l’Hospital Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria amb l’objectiu de recollir les queixes, denuncies i observacions i transmetre-les al Ple monogràfic de salut que es durà a terme aquest dimecres al Parlament. En aquest sentit, els professionals alerten d’una “creixent por” entre el personal per les pressions que reben a l’hora de posicionar-se contra el Consorci.
 
Vilà i el coordinador d’EUiA a Lleida, Adrià Calero, lamenten també “el veto d’ERC i CiU als professionals de la sanitat, sindicalistes i membres de la Marea Blanca”. La diputada ecosocialista s’ha compromès a explicar la situació que pateixen durant la sessió de dimecres. Entre les denúncies que fan hi ha el tancament de llits durant el període estival, que ascendeix a 156 durant l’agost i setembre, a més de les 90 de juliol, la derivació de pacients a l’Hospital Santa Maria, “el qual no està preparat per a determinats serveis i assistències com pediatria o UVI complexes”, el tancament del servei de pediatria traslladant-lo a maternitat o el tancament de quiròfans, entre d'altres. Vilà denuncia que aquesta situació “resulta especialment greu a Lleida, ja que l’Arnau de Vilanova és l’únic gran hospital provincial”
 
També destaquen el canvi de model del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): "En els serveis d’ambulàncies baixarà la qualitat assistencial donat que en casos d’urgències no es comptarà amb metges, que seran substituïts per professionals d’infermeria”, denuncien els ecosocialistes, que pensen que aquest model, tot i haver-se aplicat amb èxit a Barcelona, és contraproduent realitzar-lo a la província de Lleida per les distàncies dels municipis i els temps de trasllat a l’Hospital Arnau de Vilanova. Davant de tota aquesta situació, Vila demana que “es rebutgi i es faci cas del mandat del Parlament de no executar definitivament el Consorci Sanitari i de dur a terme les reformes adequades al sistema sanitari sense retallar serveis i empitjorar la seva qualitat”.

Per demà dimecres ICV-EUiA organitza un Open Salut davant del Parlament a les 17.00 hores on convida a tots els professionals sanitaris de Catalunya i ciutadans a exposar les seves queixes, propostes i impressions del sistema sanitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat