Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

El Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà, preparat per acollir a un total de 360 jugadors

La cita esportiva es durà a terme els propers dies 20 i 21 de lluny i en aquesta cinquena edició estaran representats un total de deu clubs diferents

Diputació de Lleida, futbol, futbol base, Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà
Moment de la presentació que s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida. (Foto: Diputació de Lleida)
El Torneig de Futbol Base de Rialp-Pallars Sobirà celebrarà els propers dies 20 i 21 de juny la seva cinquena edició, en la qual hi haurà un total de 360 jugadors pertanyents a deu clubs diferents: el FC Barcelona, el RCD Espanyol, la Penya Jove, l’EF Tàrrega, el FIF Lleida, el San Fernando Zaragoza, la Fundació Esportiva Atlètic Vilafranca, el Lleida Esportiu, el Nàstic de Tarragona i els amfitrions de l’Escola de Futbol de Rialp.


El torneig està destinat a les categories aleví i infantil però també comptarà amb un minitorneig prebenjamí en què hi prendran part l’EF Rialp, el Tremp i el Pont de Suert. Pel que fa a la cita esportiva, aquesta es desenvoluparà en dues jornades, amb la inauguració el dissabte 20 de juny, a les 08.00 hores, i el lliurament de trofeus el diumenge 21 de juny, a les 17.00 hores.

L’escenari del torneig serà el camp municipal de futbol de Rialp, una instal·lació que, segons ha explicat l’alcalde de Rialp en la presentació que s’ha dut a terme a la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, l’Ajuntament vol potenciar perquè en el futur pugui acollir més estades de pretemporada i campus de les que ja acull en l’actualitat.

En aquest sentit, es farà una primera millora al camp consistent en l’adequació de l’enllumenat i del reg automàtic, que suposarà una inversió de 22.000 euros finançada per la Diputació de Lleida. Per més endavant quedarà una segona fase d’il·luminació, que costarà 8.000 euros més. Amb aquestes obres, l’objectiu de l’Ajuntament de Rialp és que l’ús de la instal·lació, mitjançant la celebració d’activitats diverses, suposi un retorn per a la comarca que actualment se situa entre 80.000 i 90.000 euros anuals.

És per això que s’està plantejant ampliar el radi d’acció d’aquestes activitats a clubs professionals de tot Europa, que se sumarien a entitats que, com el Nàstic, el Llagostera o el Reus –i en altres temps el Lleida– ja han fet ús de les instal·lacions de Rialp en les seves pretemporades o tenen la intenció de fer-ho en el futur. Amb l’apertura a Europa, aquests campus es podrien ampliar a l’època hivernal, oferint paquets turístics que inclourien altres activitats, com ara l’esquí, tot plegat articulat des dels CTP (Centres de Promoció Turística de la Generalitat).

Per la seva banda, el diputat Xavier Pont ha destacat que es tracta d’un torneig plenament “consolidat”, amb la qual cosa representa “un bon mirall per als joves que hi participen”, i on els valors principals són “l’esportivitat i la formació”, al marge de suposar una promoció per a les comarques lleidatanes.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

La ciutat òrfena de model comercial

Se7opinions

Publicitat
Publicitat