Publicitat

Set accents

Informació de proximitat i periodisme reflexiu

Publicitat

Notícia

Arrenca FiraTàrrega amb vuitanta companyies i un gran nombre d’espectacles gratuïts

La Fira, que tindrà lloc de l’11 al 14 de setembre, presenta un catàleg de propostes inèdites amb companyies de Polònia, República Txeca, Itàlia i Argentina

La ira dels peixos,espectacle inaugural,FiraTàrrega
Assaig de l'espectacle inaugural 'La ira dels peixos'. (Foto: FiraTàrrega)
Per primera vegada en trenta-quatre anys, FiraTàrrega inaugura una nova edició amb un espectacle de producció pròpia, La ira dels peixos, tot i que la inauguració no tindrà lloc fins demà al vespre. Tot i això, avui comença la Fira, que portarà a la capital de l’Urgell un total de vuitanta companyies, la meitat de les quals presentaran propostes mai vistes.


FiraTàrrega arrenca aquest vespre amb dos espectacles gratuïts: l’obra de teatre The blind de la companyia Teatr Kto (21.30 hores) i l’actuació musical de La Troba Kung-Fú (23.00 hores). The Blind és una adaptació de carrer en gran format de la novel·la Assaig sobre la ceguesa de José Saramago, amb la qual la companyia polonesa Teatr Kto mostrarà el gran impacte visual i l'enorme intensitat física que constitueix aquesta paràbola sobre la condició humana i la decadència de la civilització. D'altra banda, La Troba Kung-Fú serà l’encarregada d'aportar el toc musical a la Fira amb el seu estil trobadoresc, la seva rumba catalana i la seva perfecció harmònica. Ambdues actuacions són gratuïtes, com ho seran també la majoria dels espectacles que tindran lloc fins al 14 de setembre.

Presentat com un catàleg d’experiències per als espectadors que vulguin deixar-se sorprendre, el Programa Oficial està compost de cinquanta-una companyies i cinquanta-dos espectacles, dels quals vint-i-sis són estrenes. D’aquests, trenta-vuit espectacles tindran lloc al carrer. A més d’aquesta cinquantena de companyies, cal sumar-hi les vint-i-nou que formen part del Programa Empresa. En total hi haurà trenta-set companyies catalanes, vint-i-dos companyies de la resta de l’Estat i vint-i-una companyies internacionals procedents de Mèxic, Eslovàquia, República Txeca, Hongria, Polònia, Argentina, Bèlgica, Itàlia, França i Gran Bretanya.

Parlar de supervivència amb La ira dels peixos

Dirigit pel xilè Ignacio Achurra, director artístic de la companyia La Patriótico Interesante i un dels creadors llatins amb més projecció internacional, La ira dels peixos tractarà la diversitat i la resistència cultural per reflexionar sobre els estats totalitaris, els interessos econòmics i les ideologies que amenacen la supervivència de les cultures minoritàries. L’espectacle, de producció pròpia, convidarà el públic a viatjar pels espais de la identitat personal i col·lectiva i recuperar un espai de llibertat. Achurra el va definir com un “desplegament d’energia, emocions, accions i imatges”. La inauguració tindrà lloc demà a les 21.00 hores i es repetirà el diumenge 14 a les 21.00 i les 00.00 hores.

Comentaris


No hi ha cap comentari


 
Publicitat

Edi7orial

Del local al global

Publicitat
Publicitat